2021-05-17
💕Shine 🔍尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓 -----🍽英式下午茶。唔一定係港女嘢,港男都可以好鍾意。.👦🏻男友人生日,叫我揀餐廳,佢話想要Something special,我就揀咗帶佢哋食呢間英式下午茶。本來諗住搞下笑,諗住佢會返我白眼,話我竟然帶佢食呢D港女嘢😂。.點知黎到之後,佢竟然興奮過我......🥶.「Afternoon Tea Menu Savoury Canapés 」.Tea Set食物包括:✿日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽❀巴馬火腿配哈蜜瓜 ✿煙三文魚米餅❀香煎鵝肝多士✿法式鹹批❀明太子蟹肉牛角包✿手工鬆餅 ❀心軟布朗尼✿經典馬卡龍❀醉人Tiramisu✿秘蜜 ❀飲品2杯.金屬色英式三層架盛載嘅Tea set貌相精緻高貴,教人一見傾心。食物種類豐富,而且無Hea位(例如腿蛋三文治嗰啲🤪),加上鹹多於甜,係我倆都中意嘅配搭🥰。.鹹點方面最欣賞就係佢嘅肥厚鵝肝多士,入口油香四濺,仲有Tart底極薄,質感幼滑嘅法式煙肉蘑菇芝士薯蓉Pie🥧,男友人非常喜歡,而且鹹點份量不少,足料飽肚,男仔都覺得夠食。.甜點方面,是日「秘密」為🍓士多啤梨香橙芝士蛋糕🍊,質地幾清新,食
🔍尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓
-----
🍽英式下午茶。
唔一定係港女嘢,港男都可以好鍾意。
點知黎到之後,佢竟然興奮過我......🥶
Tea Set食物包括:
✿經典馬卡龍
❀醉人Tiramisu
✿秘蜜
❀飲品2杯
甜點方面,是日「秘密」為🍓士多啤梨香橙芝士蛋糕🍊,質地幾清新,食完都唔會覺得膩,不過相較來說,Tiramisu就更令我驚喜,入口軟滑鬆軟濕潤,甜度適中,奶油香氣加上醇厚咖啡酒香,啖啖令人幸福感滿瀉💕。
💰價錢:$428兩位(有加一服務費)
-----
👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻