2020-12-01
又停課又要閉關,最後一日返學同小朋友食餐好,事實係小朋友陪我食餐好,之前試過喺呢度食夜晚,估唔到喺度食午餐仲抵食,lunch百幾蚊真係超高質。Lunch set 有齊前菜包包同餐湯,沙律新鮮,蔬菜夠爽脆,平凡的沙律有2條少少的炸魚,立刻變得不平凡。蘑菇湯好好飲,好濃郁而且好creamy ,加上餐廳環境見到窗外大球場景色,食得好舒服好relax。rib eye肉質唔會好硬而且牛扒入味,配新鮮炸起嘅薯條,呢塊扒嘅質素如果行出去銅鑼灣高級餐廳食,至少$5-600,而家百幾蚊食到,真係太過分。強烈推介要食這個龍蝦味意大利飯,龍蝦啖啖肉好味就不在話下,意大利飯真係唔係好多餐廳整得好食,太過港式會好淋變左爛飯,呢度係可以食到有口感嘅意大利飯,但唔會太過硬,味道非常濃郁,配埋蟹肉一齊食,滋味無窮,真係超級好食,我絕對會因為佢而再三幫襯。最後來一杯濃濃的咖啡,慢慢坐喺度食真係好舒服,lunch 真係一啲都唔貴而且高質,值得一試·