2021-12-04
星期五放工同朋友嚟呢間裝修好特別嘅一杯鐵板燒居酒屋chill下🙈佢嘅裝飾除同日式居酒屋非常神似. 而且仲有卡位. 可以增加客人私隱度嘢食種類非常之多❤️除咗魚生刺身之外仲有鐵板燒、大阪燒、日式主食等等. 🐟池魚刺身呢條池魚係由今日下晝五點日本空運直送🤪即叫即劏刺身每片厚薄都非常均勻. 可見師傅功力高深肉質彈牙鮮甜. 沾埋特製醬汁可以提升刺身鮮味🍣壽司盛盒六件分別有中拖羅、赤貝及帶子壽司每一件都非常厚身飯嘅份量比例適中. 醋味唔會太重壽司拎起唔會散開帶子可以話係香港食過最鮮甜嘅一次. 而且唔係急凍貨👍🏻赤貝非常爽口鮮甜. 唔會好韌中拖羅油脂同肉嘅比例好完美. 味道香濃唔會有根食完之後餘韻十足🐄和牛薄燒和牛每塊都切得非常之薄. 冇乜多餘嘅調味. 但燒起嚟非常之香而且牛味濃郁入口即溶. 食完嗰浸油脂味都仲係口腔裏留住入面包住嘅蔥完全唔會辣口有草青味. 好香甜.🥰有少少似台灣三星蔥嘅感覺🍴燒鮑魚鮑魚只係塗上薄薄嘅醬汁已經好足夠火喉控制非常好. 外邊帶有點點焦香味. 但肉質非常嫩滑彈牙🍚生薑豚肉石頭燒飯醬汁嘅比例控制得非常好每粒飯攪勻後都可以沾滿醬汁. 但鍋底唔會有過多嘅醬食落帶有點點油香味. 但
🐟池魚刺身
呢條池魚係由今日下晝五點日本空運直送🤪即叫即劏
刺身每片厚薄都非常均勻. 可見師傅功力高深
肉質彈牙鮮甜. 沾埋特製醬汁可以提升刺身鮮味
🍣壽司盛盒六件
分別有中拖羅、赤貝及帶子
壽司每一件都非常厚身
🍎新鮮生果茶
生果茶非常之大壺. 兩個人飲啱啱好
生果份量好多. 飲完可以當甜品食
今餐嘅質素都非常之好. 令我十分滿足☺️
另外店員嘅服務態度都非常好👨🏻好有耐性咁向我哋介紹唔同食物嘅特性同食法. 有賓至如歸嘅感覺❣