2023-02-16 410 views
今日打算在Yohomall食日本野,同朋友傾下偈,但係居酒屋只得呢間。可能因為在商場要落一層才到,所以人流較二樓少,但正因如此,我和朋友在此吃了愉快的晚餐,尤其居酒屋的室內環境十分舒適,而窗外就是地下園林。值得一讚是食物十分吸引,有很多有趣新奇的餸菜選擇。 我們其中吃了帶子大大隻,肥美新鮮;燒牛舌很入味和鬆軟,燒雞泡魚就是食唔停口,送酒一流;還有鹽燒白果,一邊食邊傾偈,最尾加一客可選配料的大阪燒,好味道唔膩兼爽口,十分滿足!本來見有些人寫態度不佳有點擔心,但今日我實際體驗十分好, 職員仔細解釋,又有好介紹。整體評價是:會再約朋友來食!
整體評價是:會再約朋友來食!
2022-12-28 463 views
*********食個lunch, $150,一肚氣。 野食正常。 服務好差,侍應態度惡劣,冇禮貌,仲要話個客黑面。 唔會再幫襯。 no next time *************
訂了8點鐘鐵板燒,知道時間已不早,所以到了店子再向店員確認是否仍可以鐵板燒,店員說沒問題! Order了一個2人套餐! 第一道菜就發現鐵板燒竟是在另一邊爐煎完再拿過來! 心想鐵板燒不是在面前弄嗎?都算了! 跟著半小時內已上哂所有菜,好像趕住收工咁! 用餐時問侍應可否給杯茶,侍應之後給了一壺茶給我們自已倒,最後埋單時原來那壺茶要幾十元的! 侍應給我時卻沒有說明!最離譜是廚師炒哂所有菜後,竟然在我們前面清潔地面! 這晚是我地慶祝結婚週年,卻食到一肚氣,真是很後悔選這間餐廳!
2022-11-17 558 views
中午時段去食人流唔係好多 有兩三枱客 服務態度尚可 有介紹食物 但係最後趕住執枱有少少趕客feel 但係食物嘅性價比好低 lunch set 叫咗個和牛薄燒 $388 完全冇和牛嘅油香味道 似係 普通安格斯牛肉 另外叫咗海膽吞拿魚壽司$258 好似有六件 味道一般 之後仲單點咗個豬鞍 $298 又係冇乜特別 就好似係一塊厚少少嘅豬扒甘 之後再叫咗個牛肉烏冬lunch set 普通到不得了 我諗 未試過嘅朋友可以唔使試了 人均消費大概$500 食物質素低 唔值呢個價錢
2022-10-09 649 views
今日同朋友行完山 我地就係yoho落車行左陣 諗緊食乜又吾想食錦飽 朋友提議去一杯食 個場都幾大 係外面睇以為好細 個時卡位比人坐曬 同朋友2個坐吧枱食 我地好簡單 點左少少壽司同關西燒 我見好多人都order關西燒 我地都試下 都算吾錯 我覺得壽司都幾新鮮 份量吾算太多 2個人岩岩好
2020-11-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2022-07-09 1066 views
連鎖店嘅鐵板燒,lunch set $220,咁嘅價錢都冇咩expectation,所以餐飯都冇話特別好食定係特別差。唯一覺得唔錯嘅就係銀鱈魚,外皮好脆裏面好嫩滑,不錯喔!

2022-07-02 905 views
今日黎到YoHo 行街 Shopping 🛍 發現呢一間係G/F日本餐廳, 裝修非常有日本風味😍就去試試呢到有日式既包廂座位,啱晒朋友坐低傾偈☺️有一種Lunch Set menu星期一至四 8折, 都算實惠👍🏻鐵板A4和牛薄燒 伴溫泉玉子配 刺身三點定食(三文魚 帶子 油甘魚)Lunch set 包含左前菜, 白飯, 麵豉湯, 飲品同甜品,非常豐富🤩🤩🤩和牛薄燒燒得岩岩好🥰口感香脆嫩滑,肉質細膩,入口即溶😋😋😋咖喱牛肉烏冬拼刺身三點(三文魚 帶子 油甘魚)$158烏冬口感彈牙,咬勁十足,配上香甜既日式咖喱🍛 濃郁得來又唔會膩你嗰兩款lunch set都會配上刺身,刺身新鮮,整體都非常滿意

呢到有日式既包廂座位,啱晒朋友坐低傾偈☺️

和牛薄燒燒得岩岩好🥰口感香脆嫩滑,肉質細膩,入口即溶😋😋😋

咖喱牛肉烏冬拼

刺身三點(三文魚 帶子 油甘魚)

你嗰兩款lunch set都會配上刺身刺身新鮮,整體都非常滿意
2022-06-29 681 views
晚餐.之後食過味道唔錯 店員亦很好今日再次到訪 原來而家有set dinner.- 鐵板帶子帶子都幾大粒 燒得唔錯 唔會太乾太韌旁邊有啲海蜇/海帶類嘅配菜 都幾爽脆 感覺清新.- 鐵板豬鞍扒以為係一大塊豬扒 點知原來係切咗粒粒嘅一口豬扒肉質都幾腍 又夠多汁 就咁食已經好夠味唔沾個醬仲好味.- 迷你煙肉炒飯雖然話係迷你 但都比我平時喺屋企食嘅一碗份量多🤣味道正常 唔會太鹹.- 前菜 沙律前菜係蘿蔔 比較硬身爽口沙律就只有菜同沙律醬 啲菜都幾清新嘅.- 味噌湯多啲海帶/豆腐 會開心啲
之後食過味道唔錯 店員亦很好

沙律就只有菜同沙律醬 啲菜都幾清新嘅

- 味噌湯
多啲海帶/豆腐 會開心啲

2022-06-27 382 views
YOHO MALL 一杯 ❤️一杯鐵板燒二人餐❤️🌸前菜、沙律沙律菜爽口脆身,加上甜酸芝麻醬,非常開胃,搭配一流🌸鐵板帶子(4粒)香煎帶子四粒燒到金黃色,色香味俱全,保留到帶子的鮮嫩,配上一個🌸鐵板豬鞍扒鐵板豬安煎得淋身,切成一口豬,一啖一粒,大小非常合適,加上芥末醬味道更佳🌸味噌湯味噌湯附有洋蔥、海帶等,味噌味濃郁,濕一濕口,好味道🌸迷你煙肉炒飯炒飯粒粒分明,加入了香蔥、蛋花、蘿蔔粒、煙肉片,利用鐵板燒炒得香口,聲稱是迷你版,但份量足夠。$680/2人
YOHO MALL 一杯
❤️一杯鐵板燒二人餐❤️

🌸前菜、沙律
沙律菜爽口脆身,加上甜酸芝麻醬,非常開胃,搭配一流

🌸鐵板帶子(4粒)

🌸鐵板豬鞍扒

🌸味噌湯
味噌湯附有洋蔥、海帶等,味噌味濃郁,濕一濕口,好味道

🌸迷你煙肉炒飯

$680/2人

2022-06-27 204 views
🚩一杯朋友介紹如果我嚟元朗一定要食呢間日本嘢!今次就信下佢就過嚟食啦~一入到門口已經係好日式嘅裝修,真係好似去咗日本咁,相信老闆係裝修嗰陣都落咗好多心思~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈特上刺身定食 $290套餐已經包括左前菜,白飯,湯,甜品,飲品,十分豐富🤤刺身足足有七款咁多,我最鍾意就係食拖羅同埋劍魚腩,處理得好好完全冇筋,而且油脂好豐富~仲要厚切嘅!白飯用嘅係珍珠米,煮到粒粒分明,係我好鍾意嘅口感!佢嘅湯除咗有昆布之外仲落咗少少白菜,唔會得個死鹹,好好飲!🌈特選刺身三款+和牛薄燒定食 $298呢個套餐嘅刺身就唔係好多,有三款~帶子鋪咗啲青檸喺面頭,入口好香青檸味~佢哋嘅豉油唔係普通壽司舖嘅豉油,依間舖頭嘅豉油係偏濃稠,入口多咗種甜味!不得不讚嘅係佢嘅和牛,真係日本和牛嚟㗎,油脂味超級重,入口即溶🥹而且捲到厚厚一塊,啱啱好一啖嘅份量,咬落去啲油必曬出黎😆依據絕對係白飯殺手🧡佢哋嘅甜品係抹茶蕨餅,食依啲就會好驚佢痴痴晒牙,但依個完全唔會喎!煙靭得來又好易咬,而且雪到冰冰涼涼,正哇~
🚩一杯
🌈特上刺身定食 $290

🌈特選刺身三款+和牛薄燒定食 $298
2022-06-27
$300 (Lunch)
2022-06-24 160 views
收工同朋友聚會,黎左呢間幾有日式格調既餐廳,簡左個2人餐$680。玄米茶🫖裡面係大大個玄米茶茶包,好香。前菜,沙律前菜係牛蒡漬物,醃得入味,開胃菜黎講唔錯。沙律🥗配胡麻醬,份量都足夠。鐵板帶子帶子大大粒,軟嫩多汁,幾鮮甜。鐵板豬🐷鞍扒份量都唔錯,配芥末汁,油脂分佈都平均。迷你煙肉炒飯飯粒分明,有煙肉同蔬菜,油分唔會太多😋味增湯配料好多,除左海帶,仲有椰菜、鮮菇。呢到環境氣氛唔錯,如果你坐Bar枱位,仲可以睇住佢整野食。

玄米茶

玄米茶🫖
裡面係大大個玄米茶茶包,好香。

前菜,沙律
前菜係牛蒡漬物,醃得入味,開胃菜黎講唔錯。
沙律🥗配胡麻醬,份量都足夠。

鐵板帶子
帶子大大粒,軟嫩多汁,幾鮮甜。

鐵板豬🐷鞍扒
份量都唔錯,配芥末汁,油脂分佈都平均。

迷你煙肉炒飯
飯粒分明,有煙肉同蔬菜,油分唔會太多😋

味增湯
配料好多,除左海帶,仲有椰菜、鮮菇。

呢到環境氣氛唔錯,如果你坐Bar枱位,仲可以睇住佢整野食。
2022-06-21
玄米茶
2022-06-24 172 views
今日同朋友諗住再睇多次topgun imax 去之前一齊搵個地方醫下肚知道yoho呢間日本餐廳既刺身係賣即日落機既魚生整 好新鮮 決定要一試一入到去比佢地既裝修吸引左 樓底好高 亦都勁有日本風味 好似居酒屋 比大家未有得去日本都可以扮去左佢地既lunch set都好多選擇,朋友選左個鐵板和牛配三款刺物 和牛非常有牛味,燒得岩岩好,油香好正 而且仲有4大片 兩個人分享岩岩好 仲有好多菇同瓜tim!而我就叫左個刺身定食 有足足7款刺身 每款都2-3件,當然貴價既牡丹蝦就係一件!每一樣都好鮮甜,仲有肥美既大拖羅 入口即溶唔會腥 !!!!而池魚同油甘線雖然比較少見但口感都唔錯!!!赤身好肥美,帶子超鮮!!!唔係放題果d質素。。。重點海膽都係唔係苦 而係甜既! 牡丹蝦都好好味 好多隻彈牙 蝦頭蝦膏都好多!!!竟然有奶茶叫 仲係好飲既 奶可以自己選多少 唔錯!!!

竟然有奶茶叫 仲係好飲既 奶可以自己選多少 唔錯!!!

2022-06-21 106 views
今次黎到yoho mall嘅一杯居酒屋同老公點咗個鐵板二人餐 止下旅行癮先黎開胃前菜牛蒡 同埋沙律沙律菜新鮮爽脆 幾鍾意佢個醬汁鐵板帶子帶子外層燒到金黃色 望落好吸引燒得啱啱好 帶子肉質保持鮮甜嫩滑鐵板豬鞍扒豬鞍扒切成一粒粒骰仔size 煎得好靚塊扒質素唔錯 肉味香濃 咬落仲好juicy 味噌湯非常足料 有椰菜 蘿蔔 海帶 唔會過鹹迷你煙肉炒飯用鐵板炒出嚟嘅飯粒粒分明 而且特別香 有煙肉 紅蘿蔔 雞蛋 份量都唔少 食食下都幾飽總括黎講 餐廳環境真係好似去左日本咁食物同服務都中上水平 幾適合思鄉嘅大家
今次黎到yoho mall嘅一杯居酒屋

總括黎講 餐廳環境真係好似去左日本咁
食物同服務都中上水平 幾適合思鄉嘅大家
2022-06-20
2022-06-20 154 views
最近旅行癮發作去到邊都想黎個偽旅行😂今次就輪到元朗yoho呢間一杯居酒屋裝修好似去左日本魚市場咁未食先興奮😆鐵板二人精選$680🔥前菜、沙律沙律醬係日式胡麻沙律醬,都幾好食🔥鐵板帶子 (4只)帶子鮮甜冇渣,每粒都好大隻🔥鐵板豬鞍扒豬鞍切到一粒粒正方體,可以均勻熱度每一口都好juicy,有豬味但唔會騷🔥味噌湯正正常常,去日本餐廳食飯必有🔥迷你煙肉炒飯真係幾迷你😂一小碗飯,不過炒得好香口,粒粒分明,鐵板燒炒飯係別有一番風味
最近旅行癮發作
去到邊都想黎個偽旅行😂
今次就輪到元朗yoho呢間一杯居酒屋
裝修好似去左日本魚市場咁
未食先興奮😆

鐵板二人精選$680

🔥前菜、沙律
沙律醬係日式胡麻沙律醬,都幾好食

🔥鐵板帶子 (4只)
帶子鮮甜冇渣,每粒都好大隻

🔥鐵板豬鞍扒
豬鞍切到一粒粒正方體,可以均勻熱度
每一口都好juicy,有豬味但唔會騷

🔥味噌湯
正正常常,去日本餐廳食飯必有

🔥迷你煙肉炒飯
2022-06-15 140 views
之前食過幾次觀塘嗰間分店,第一次嚟元朗依家分店食,店內嘅裝修一樣勁有日本居酒屋🏮既感覺,亦有唔同嘅座位,有卡位亦有吧枱位,每一個位都好似置身於日本居酒屋一樣而且呢間店嘅職員十分有禮又勁nice👍🏽,用心介紹食物和對客人完全有日本人服務既態度係💯分呀❣️食物方面嘅選擇都有好多,可以散叫或套餐都有。而我同朋友就選擇咗「鐵板二人精選🅑 $880」,因為個鐵板和牛好吸引我🤤🔸前菜-水雲首先嚟到嘅就係前菜,前菜每一次都係唔同,好開心今日嘅前菜係「水雲」😍 水雲又名海發菜係一種海藻,食落係有黏滑口感,再加埋有柚子醋酸到好開胃。第一次喺沖繩食一試就愛上,係沖繩嘅特產,係香港唔容易買到嚟食🤤勁回味❣️🔸刺身四品有中吞拿魚腩、帶子、時令魚兩款,而時令魚係油甘魚同池魚🐟每一款都好新鮮同厚肉🥰中吞拿魚好肥美,入口都有溶係口。帶子切開左但都係大大粒。🔸鐵板海老、鐵板爐魚嚟到鐵板系列♨️ 每樣都有兩件食嘅時候唔使打交😂爐魚🐟嘅size係好大舊,個魚皮煎得好香脆,咬落有「索索聲」,而且爐魚無乜細骨啖啖肉😚個海蝦🦐連個頭都有啲肉同埋有啲膏汁🤤海蝦好大隻又彈牙,調味調得好好,令個鮮味昇華左。🔸鐵板和牛 (120G)呢個餐嘅

🔸前菜-水雲

🔸刺身四品

中吞拿魚好肥美,入口都有溶係口。帶子切開左但都係大大粒。

🔸鐵板海老、鐵板爐魚
嚟到鐵板系列♨️ 每樣都有兩件食嘅時候唔使打交😂

🔸鐵板和牛 (120G)
呢個餐嘅重點嚟啦😍 係和牛🐮

睇到嘅時候就已經流晒口水🤤 叫咗5成熟嘅和牛,粉嫩嘅肉質一食和牛既肉汁出曬黎,仲喺口腔徘徊中🤤

🔸味噌湯、北海道煙肉炒飯
味噌湯都係一人一碗,有海帶同豆腐係入面。
除咗有刺身同鐵板之外,每人都有一碗飯呢個餐係好飽肚👍🏽 係炒飯好香,飯粒炒得乾身,粒粒分明,入面嘅煙肉仲有煎一煎過好味呀。