今日肥豬突登車我黎食韓燒,雖然對我黎講有點遠,不過住附近既朋友就正啦,可以好方便食到,餐廳係第一城站附近商場~ 肥豬話呢間係韓國好出名既過江龍餐廳,睇睇佢餐牌,見到原來好勁,開咗20年已經有超過130間分店。首先上既係配菜份量同種類同埋份量都比得超多!一大盤,好佛心!🥩伊比利豬肩肉 100g @ $65伊比利豬肩肉肉質非常嫩滑,脂肪分佈均勻,食落口感滑順,咬落去有一種豐富嘅油脂香味。可以搭配一啲簡單嘅調味料,例如海鹽 咁樣可以更加突顯佢本身嘅味道。🥓豬頸肉100g @$59.0 挑肉質比較緊實,食落去有嚼勁,但同時又有一啲脂肪,令到口感唔會太乾。🐽帶子(2粒)$65 - 鮮甜美味,同埋都好大粒可配芝士拉絲,超長亦可包菜食,呢到有個配菜叫茖蔥,第一次食,問員工至知原來係韓國直送😂 香港第到食唔到!🐽豬皮100g $41 呢個係最愛, q彈有咬口。肥豬最鍾意食呢個 仲配左3款調味比你配 (有黃豆粉 咖喱 粉同埋 一個甜汁) 泡菜豬肉湯 - 超多配料 食完呢個已經好飽 配飯食一流 西瓜梳打 同甜米露第一次飲,前者較清涼 ,後者比較健康 入面會有米露粒粒,小小甜。好抵食呀 ,而且服務好好!職員

首先上既係配菜
份量同種類同埋份量都比得超多!一大盤,好佛心!

🥩伊比利豬肩肉 100g @ $65

🥓豬頸肉100g @$59.0

🐽帶子(2粒)$65 - 鮮甜美味,同埋都好大粒

可配芝士拉絲,超長

🐽豬皮100g $41

泡菜豬肉湯 - 超多配料 食完呢個已經好飽
配飯食一流

西瓜梳打 同甜米露

好抵食呀 ,而且服務好好!職員仲會幫手燒 ,餐廳依家仲係冇咩人知,唔洗排隊就入得。