2023-03-05
夜晚約左朋友係康城撐枱腳,book左間西餐廳慶祝Happy Friday🤭 Interval設有室內外用餐區,環境闊落,坐outdoor仲可以欣賞到萬家燈火既夜景,好有情調😍 整體環境﹑食物﹑飲品質素都幾高,而且價錢唔貴,值得推薦~✅餐廳主打西式料理,有多款前菜﹑沙律﹑意粉﹑Pizza﹑主菜同甜品選擇。我地叫左個二人餐Dinner Set share,低至$328起就可以食到2款前菜+2款主菜,CP值極高👍🏻𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓♢ 🦞龍蝦湯 (+$𝟑𝟎)龍蝦湯味道頗濃郁,仲有隻煎過既大蝦,肉質爽口,幾有誠意。♢ 🥗煙三文魚沙律 (+$𝟑𝟎)套餐可以額外追加一份沙律,沙律菜係羽衣甘藍,新鮮又爽脆,配埋煙三文魚夠哂健康!𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆♢ 🎣油封三文魚 (+$𝟑𝟎)三文魚size頗巨型,魚皮煎得香脆,油封過後成塊魚肉都充滿油脂香氣,肥美香甜,點埋忌廉汁更加香口。仲有露荀伴碟~♢ 🍕蘑菇黑松露𝑺𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 (+$𝟑𝟎)絕對係為左呢個純手工酸種pizza而黎Sourdough經過48小時低溫發酵後,成個餅底同邊邊位都好鬆軟。Pizza上鋪滿蘑菇﹑意大利香腸﹑芝士,黑松露味道突
𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓
♢ 🦞龍蝦湯 (+$𝟑𝟎)
龍蝦湯味道頗濃郁,仲有隻煎過既大蝦,肉質爽口,幾有誠意。
♢ 🥗煙三文魚沙律 (+$𝟑𝟎)
𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆
♢ 🎣油封三文魚 (+$𝟑𝟎)
絕對係為左呢個純手工酸種pizza而黎Sourdough經過48小時低溫發酵後,成個餅底同邊邊位都好鬆軟。Pizza上鋪滿蘑菇﹑意大利香腸﹑芝士,黑松露味道突出,口感好豐富。Size有成足足10吋,不過因為係酸種餅底,食落比其他pizza容易消化~
𝑺𝒊𝒅𝒆
♢ 🐓燒烤汁雞翼 (+$𝟑𝟖)
一共有四隻雞翼,BBQ sauce真係唔錯,甜辣味道,肉質香嫩。
♢ 🥬烤美國露荀 (+$𝟑𝟖)
露荀唔會焗得過火而變得太軟腍,保持咀嚼感。配上蒜蓉牛油汁同蒜片好香口。
𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
♢ 🍰𝑪𝒐𝒍𝒍𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖(+$𝟒𝟓)
餐廳招牌之一,必試!整體口感幾實淨,Mascarpone cheese質感硬身,手指餅用左餐廳自家製咖啡同杏仁酒浸,幾有特色!
𝑾𝒊𝒏𝒆
♢ 🍷紅酒 𝑲𝒂𝒓𝒍 𝑴𝒂𝒚, 𝑷𝒊𝒏𝒐𝒕 𝑵𝒐𝒊𝒓 $𝟓𝟖
ᴄʜᴇʀʀʏ | ʀᴀꜱᴘʙᴇʀʀʏ | ᴄʀᴀɴʙᴇʀʀʏ
♢ 🥂白酒 𝐑𝐞𝐧𝐨𝐬𝐮 𝐁𝐢𝐚𝐧𝐜𝐨 $𝟓𝟖
ᴍᴀɴɢᴏ | ɴᴇᴄᴛᴀʀɪɴᴇ | ᴀʀᴏᴍᴀᴛɪᴄ
黎到呢度咁好feel,緊係要同朋友摸下酒杯底啦~ 叫Dinner set可以用優惠價$58加酒,幾抵喎!我地點左一紅一白。餐廳主要用自然酒,味道都易入口,幾岩女仔飲~