2023-01-16
February係我唯一喺觀塘食過最好食嘅德國菜餐廳,以前跟同事lunch黎chill下,果時成日嗌扒食。今次就到我帶同事dinner黎,同埋試下扒以外嘅野食!是日餐湯係日式麵鼓湯!估佢唔到🤣仲要幾齊料架,豆腐昆布紅蘿蔔都有齊~德國腸拼盤就必嗌嘅,有三款架,肉質彈牙唔會鬆散,切落去果下其實已經好feel到架喇,煎到香噴噴亦帶有少少蜜糖喺面芝士四重奏pizza, 呢個比預計中更更更好食😍皆因佢好特別地落左blue cheese😍四款芝士撞埋嘅味好濃郁豐富我地勁鍾意呀。另外佢係薄批黎個批又勁脆卜卜!黑松露sour cream炸薯條,粗薯條份量都幾多下,只係$68咋😱蟹蟹蟹意大利麵,唔好以為我打錯字,佢真係叫呢個名😂因為佢係蟹籽+蟹肉+蟹膏,除左料多,另一重點係食落唔係白汁果類咁creamy咁易膩,而係感覺幾清爽輕型嘅口感😍野飲係Mojito同Peach Bon Bon🍹見到咁靚嘅飲品都夠晒開心!
芝士四重奏pizza, 呢個比預計中更更更好食😍皆因佢好特別地落左blue cheese😍四款芝士撞埋嘅味好濃郁豐富我地勁鍾意呀。另外佢係薄批黎個批又勁脆卜卜! 黑松露sour cream炸薯條,粗薯條份量都幾多下,只係$68咋😱
蟹蟹蟹意大利麵,唔好以為我打錯字,佢真係叫呢個名😂因為佢係蟹籽+蟹肉+蟹膏,除左料多,另一重點係食落唔係白汁果類咁creamy咁易膩,而係感覺幾清爽輕型嘅口感😍 野飲係Mojito同Peach Bon Bon🍹見到咁靚嘅飲品都夠晒開心!