2023-11-16
翻工咁辛苦,放假想去郊外玩下,但喺又唔想比蚊蟲咬,campsite呢間充滿露營風嘅餐廳就係一個唔錯嘅選擇,比你感受置身於camping嘅氛圍,又可以同約埋三兩知己邊閒聊邊享用美食,歎下都市裡一點綠嘅chill快感~🧾my order🧾🥘菜式🫕🦞營火烤原隻龍蝦 💰398龍蝦本身無咩點樣調味,直接上烤架燒,可以食得出龍蝦本身嘅海水鹹味,本身配有橄欖油,點一點可以中和左個鹹味,更加突出龍蝦肉嘅鮮甜🐟營火烤原條魚 💰218魚嘅肉質比較緊實,味道鮮美,加上有檸檬同香草一齊烤,無左魚腥味之餘,令魚嘅味道更上一層樓🥪營火烤瑞士芝士火腿三文治 💰128預先有個細爐比我地烤溶芝士片,等芝士融化後可以淋上三文治度,呢隻瑞士芝士偏重奶香味,唔咸,配上洋蔥同火腿,夾埋麵包食,成個味道融洽得好平衡,好好味🍕蒲燒鰻魚京蔥薄餅 💰158估唔到蒲燒鰻魚可以同pizza咁夾,蒲燒果種醬油香加上沙律醬,配合外脆內軟嘅pizza皮,酸酸甜甜帶少少鹹嘅味道令到成個pizza更開胃,鰻魚粒嘅肉質都唔錯,都幾鮮嫩🥐三重芝士牛角包 💰38個牛角包嘅口感10分酥軟,微甜嘅味道加上酥皮嘅層次,就算無芝士,淨係個牛角包都超香,芝士令佢錦
🧾my order🧾
🦞營火烤原隻龍蝦 💰398
🐟營火烤原條魚 💰218
🥪營火烤瑞士芝士火腿三文治 💰128
🍕蒲燒鰻魚京蔥薄餅 💰158
🥐三重芝士牛角包 💰38
個牛角包嘅口感10分酥軟,微甜嘅味道加上酥皮嘅層次,就算無芝士,淨係個牛角包都超香,芝士令佢錦上添花,更有奶香味
🧁甜品🧁
🍡營火巧克力棉花糖夾餅 💰88
店家準備左個火水爐比我地燒棉花糖,配上唔太甜嘅朱古力醬同椰子味嘅餅乾,有種彷如戶外bbq嘅感覺,可以比人享受下燒烤嘅樂趣
🍨曲奇聖代 💰65
雙重朱古力曲奇配朱古力雪糕,面頭仲有cream嘅配搭,成個邪惡嘅組合,食落好rich嘅朱古力味,而且底下仲有脆脆,豐富左成個甜品嘅口感,既有曲奇嘅鬆軟,又有雪糕嘅冰涼,加上脆脆,口感層次好豐富,不過曲奇略微有少少乾,可以督碎佢溝雪糕食比較好
📍CAMPSITE @campsite_hk
🏢旺角亞皆老街8號朗豪坊L4 15-17號鋪