2021-05-31 304 views
上星期襯放假去到觀塘工業區搵食,天時暑熱,行兩步就唔想再搵,求其見到間cafe就衝入去。當時一見到呢間粉藍色嘅餐廳覺得同工業區嘅大廈形成好大對比,見咁有特色就即刻入左去試下。內裹環境非常舒適,而且時間早,一丁友都坐到梳化卡位。Affogato ($62)呢杯阿法奇朵咖啡是意大利式咖啡,用左意大利雪糕Gelato​同埋濃縮Esspreso混合而成。我分別兩樣都試左原味先再溝埋,咖啡超苦,而雪糕又好甜,單單分開食兩樣野都有啲重口味,但夾埋嘅效果又超好,我應該從此愛上affogato﹗Tuna Risotto ($174)至於呢個吞拿魚意大利飯就用左半熟吞拿魚,然後配上三文魚子同埋菠菜汁意大利飯。吞拿魚邊煎到有少少甘香,而每次切開吞拿魚嘅時候啲魚油滲番落個飯到,非常香﹗

內裹環境非常舒適,而且時間早,一丁友都坐到梳化卡位。

Affogato

Affogato ($62)

Tuna Risotto

Tuna Risotto ($174)
2021-05-29