2024-07-07 234 views
中環嘅Wyndham Street一帶有唔少酒吧林立🥂最近發掘到呢間法式小酒館💫酒吧門外有唔少企喺度chill drink嘅吧枱 帶有homie嘅感覺🏡星期五嘅晚上嚟到氛圍好愉悅放鬆😚音樂亦都係好輕快嘅jazz/pop song🎵而餐牌上有唔少經典嘅法式菜色 今次就點咗幾道菜醫醫肚🇫🇷✨️Grilled Bone Marrow $138先點咗一份bone marrow作為餐前小菜🤌但其實份量一啲都唔少 而且賣相都十分吸引😛牛骨髓上鋪咗滿滿嘅蕃茜同百里香🌿連同牛骨髓一齊放喺香脆嘅多士上進食🍞牛油香氣嘅襯托令香氣更加突出🧈但整體嘅味道略嫌偏酸咗少少 不過都不失為一道香口開胃嘅小菜🤏✨️Ravioles|Truffle Sauce $168Ravioles嘅奶油香味超級濃郁 一上菜就聞到🤩松露奶油醬汁包裹住每一粒ravioles🥟內餡係菠菜芝士 有淡淡嘅清香☺️食落膩感唔會太重🥛但松露嘅味道就唔算突出 被芝士同奶油香蓋過🧀✨️Beef Tartare|Fries & Salad $228Beef Tartare基本係我每次到法式酒館都會嗌嘅菜色😋餐廳選用嘅牛肉肉質唔錯 食落嫩滑無筋🍖而比較特別嘅係放

✨️Grilled Bone Marrow $138

✨️Ravioles|Truffle Sauce $168

Ravioles w/ Truffle Sauce

Beef Tartare基本係我每次到法式酒館都會嗌嘅菜色😋餐廳選用嘅牛肉肉質唔錯 食落嫩滑無筋🍖而比較特別嘅係放得比較多Dijon Mustard/蛋黃醬 取代生蛋黃🫗整體色調偏白 同埋醬汁多啲🤌但食落味道十分不錯 酸度適中😳配上無限任添嘅面包 令我地食得好滋味🥖
Beef Tartare w/ Fries & Salad

✨️Orange Juice $40
✨️Peppermint Tea $40

一間隱藏於酒吧後嘅高質餐廳⭐️酒吧餐廳本身嘅氛圍感帶濃厚嘅法式風情🇫🇷輕快而chill嘅音樂 吸引唔少外國臉孔嘅客人🥂而店員態度亦都頗熱情😉餐廳食物嘅出品都令我覺得一啲驚喜 水準十分不錯☺️價格喺中環嚟講都位於合理水平💰回頭率幾高 不論happy hour定晚餐都值得一試💖
2024-06-21
$338 (Dinner)
Beef Tartare w/ Fries & Salad