2023-04-28
這是一間餐廳中的餐廳,位置非常隱蔽,喺女人街韓川餐廳樓上嘅其中一個閣樓位置,要入去間餐廳再上二樓閣樓, 名乎其實自成一角。餐廳座位不多裝修亦十分簡單,不過真心的是食物取勝👍 🔮燒雞二人套餐 $198 🔸️雜菜南瓜湯以新鮮嘅蕃茄南瓜蔬菜等煮成南瓜濃湯, 🍅酸酸🎃甜甜亦帶點creamy,都幾開胃㗎呀! 原隻燒雞體積非常巨大,size好比平時喺燒臘檔見到的原隻白切雞還要大,淨係睇個雞微微燶的金黃色表面,都知道焗得好香脆,而且一上枱亦滿滿的烤雞肉香,淨係睇個樣確實都覺得佢好惹味!食原隻燒雞嘅精粹,當然係用手撕啦,侍應會預備好膠手套俾客人,一撕開,哇!!🤩啲雞汁不停咁樣流出來,而且真係非常之香;整隻雞以自家燒汁和香料等醃過,非常入味,雞髀雞翼位置肉質嫩滑不再講,連雞胸的部份也是Juicy的,沒有乾柴之感,我同朋友兩個搣吓搣下咁食,食得都好滋味過癮呀! 烤雞旁邊亦都有翠玉瓜蕃茄蘿蔔洋蔥等雜蔬菜,清新嘅蔬菜一定要點一點吼烤雞嘅雞汁來食,清新而不膩 烤雞套餐還有兩客飯和意粉,我哋都只係叫咗一客意粉,因為驚食唔晒唔想嘥嘢,烤雞旁邊都有好多即炸的薯條,食完隻雞同啲薯條其實都已經好飽地喇! 跟餐會包兩杯特飲,
🔮燒雞二人套餐 $198
🔸️雜菜南瓜湯
跟餐會包兩杯特飲,我哋揀咗🔸️雜苺乳酸特飲 和🔸️石榴乳酸特飲,飲落好似韓式乳酸的味道,前者莓味酸甜後者石油味香😋
而家餐廳做緊優惠,凡惠顧都可以加$10 order 一隻生蠔,(我地少少地食咗4隻😆)價錢真的很經濟實惠呀!這間餐廳樸樸實實,不做華麗的排場,反而着重食物的味道,果然名副其實平民扒房