2017-06-13 434 views
大角咀一向都係多隱世美食的地方,而且好多都係平民價錢但質素一啲都唔平民。而今次黎到呢間西餐廳,原來已經係大角咀開業多年。可以開到咁多年,證明有返咁上下的功力。而我同朋友就係特登為左佢地招牌 pizza而黎,希望唔好令我地失望啦~先黎餐湯:  蟹肉素翅南瓜湯非常香濃的南瓜湯,南瓜味好香味道好甜,仲有好多素翅, 好飲!  凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆,麵包粒好脆口。如沙律醬放少些少的話,感覺會更健康美味。  黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心Pizza終於食到呢個必試的餐廳招牌得獎作品, 外形望落好似冇咩特別咁,但一咬落去就果然有驚喜。外層酥脆可口,而內層就軟軟綿綿咁,黑松露香味好搶,再同芝士混合埋,香得黎又有淡淡芝士味。pizza有三種食法,除左單食pizza外, 仲可以配上餐廳自製的提子醋,有淡淡的提子果香又酸咪咪咁。最後一種食法就係夾埋啲沙律菜再配提子醋,清新得黎又酸酸地。  美國肉眼扒12oz體積好大的一块牛扒,外層燒至微微焦香,肉質粉紅而口感軟腍而無渣,肉味好濃厚,就算沒有多餘的調味料已經非常之好味。如喜歡食濃味少少的話,可以配上特製的紅酒汁,味道就會更加豐富惹味。 虎蝦併帆

先黎餐湯:

蟹肉素翅南瓜湯

凱撒沙律

黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心Pizza

美國肉眼扒12oz

虎蝦併帆立貝 天使麵
來自泰國的大虎蝦開邊,同帆立貝一起煎香,食落啖啖肉又彈牙。天使麵煮得剛剛好,唔會過熟漿埋一pat。配上龍蝦汁香濃又美味

朱古力心太軟
熱辣辣的心太軟 上面放左 冰涼的雲呢拿雪榚球,簡直係冰火相容的狀態。心太軟一切開,裡面朱古力流心立即流出,朱古力甜度剛剛好,不會過甜。而雪榚受到心太軟的熱力影響溶得比較快,口感軟滑。
Type of Meal
Dinner