2009-10-15 24 views
睇戲前去紅磡同朋友食左飯先. 原本想食韓國野, 但竟然冇開.咁冇計, 行下行下行到幾遠啦, 不如食越南粉啦. $20 碗又有野飲入黎坐低就叫左個粉先. 其實我想食飯, 但咁多張餐牌上面都冇"飯".求其啦, 就算搵到有飯都未必食, 始終都係粉麵夠平.先來一杯菜蜜睇住佢點沖. 倒少少蜜糖倒一杯冰加水. 淨係睇個過程都知杯野會好淡. 飲落亦真係.叫左春卷 $15/4條好脆. 有少少芋頭味. d 菜唔大片, 切得岩岩好可以包住條春卷. 點埋魚露食, 正!生牛肉濛牛肉好滑! 但一碗只有3 片, 唔太夠喉d 香葉真係超正! 一咬朕香味就攻上個鼻度學朋友咁落d 魚露落撈濛咁食. 又ok 架喎! 雖然佢本身係湯濛, 但加魚露落去唔駛加好多都有o個種酸酸地既味道!試下佢既沙嗲魚蛋, 應該係新出品黎, $5有8粒沙嗲夠辣. 叫左少辣都辣. 甜甜地. 一粒粒類似蒜粒既野食落好味!唯一唔掂既係d 魚蛋, 完全唔彈牙... 一點都唔彈!老闆送既甜品, 椰汁糕第一次食哩d 用葉裝既椰汁糕. 一拆開, 原來入面上面係椰汁糕, 下面係西米又幾好食, 個質感幾得意. 好大朕粟米味.埋單才$30, 食左咁多款野. 好平!

求其啦, 就算搵到有飯都未必食, 始終都係粉麵夠平.

先來一杯菜蜜

叫左春卷 $15/4條

生牛肉濛
牛肉好滑! 但一碗只有3 片, 唔太夠喉
d 香葉真係超正! 一咬朕香味就攻上個鼻度

試下佢既沙嗲魚蛋, 應該係新出品黎, $5有8粒
唯一唔掂既係d 魚蛋, 完全唔彈牙... 一點都唔彈!

老闆送既甜品, 椰汁糕
又幾好食, 個質感幾得意. 好大朕粟米味.

埋單才$30, 食左咁多款野. 好平! 抵我成日唔知去邊度食就諗起你.
菜蜜
春卷
魚蛋
多謝老闆
2009-10-08
$30 (Dinner)
春卷
多謝老闆