2018-11-10 206 views
呢間鋪名打正旗號叫「越北」,如無意外應該係以越北菜作招徠。一入去格局都算企理,待應哥哥安排我地坐左最埋邊個四人位,坐得幾舒服,當時大約十二點半,由於時間倘早人流不算太多。我點左香茅牛肉飯,因為怕河粉會唔夠飽;同事就點左個紥肉湯河。野食速度算快,個飯充滿越菜特色,用生菜鋪底,牛肉用香茅炒乾,又香又惹味,令人口水直流,香茅牛肉用來下飯簡直一流。白飯上有些少香茅等香料,無咁單調,仲有幾片特式蝦片,整體感覺合格有餘。而同事的紥肉湯河功夫亦見紥實,河粉夠幼身,好似越南少女把頭髮咁柔軟。呢間越北仲有好多野食等住我地去開發,下次一定要拉大隊再黎過!
香茅牛肉飯
紮肉湯河
2018-11-09
$56 (Lunch)
香茅牛肉飯
紮肉湯河