2023-12-06
呢間越南嘢食係天水圍一個小商場入面, 啲檯櫈都好有東南亞特色, 而且都幾好坐🌟餐牌上面見到啲嘢食都好抵食👍🏻..『牛魔王湯粉』HK$85湯底清甜又足料, 有牛肚, 牛腱, 牛丸, 生牛肉, 好滿足😍跟餐嘅『凍美祿恐龍』灑上大量美祿粉末, 味道非常濃郁🥤..『香茅豬扒蔥油飯』HK$70又抵食又好食😋個豬扒雖然係薄身果種, 但唔會硬! 而且份量非常多🗣️加上蔥油配飯好惹味👅跟餐要左杯『凍越南滴濾咖啡』, yummy☕️..『蝦腩肉米紙』HK$38清新又健康🥗越南米紙卷, 加埋酸酸甜甜嘅醬汁, 開胃又醒神😋..另外我仲係叫左『上湯浸生菜』HK$20 同埋『串燒豬頸肉』HK$30, 食到攬住個肚走🍽️..°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°榆越 @viesta.hk📍 天水圍天秀路8號天一商城1樓1027號舖#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkeat #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #hkfoodie
『牛魔王湯粉』HK$85
『香茅豬扒蔥油飯』HK$70
『蝦腩肉米紙』HK$38
榆越 @viesta.hk
📍 天水圍天秀路8號天一商城1樓1027號舖
#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkeat #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #hkfoodie #香港探店 #ViestaHK #香港越南菜 #天水圍美食