2018-03-29
去唔到越南唯有食返餐越南野,見洗衣街呢間越南鋪頭新開既,每次都好多人,想試好耐,今日食飯時間約埋幾個同事去試試先。午餐餐牌都幾多選擇,好彩我哋人多可以嗌唔同嘅嘢🤤🤤🤤🤤見隔離枱一嗰男仔嗌左碗勁大碗既湯麵,然後嗰侍應會拎住嗰茶壺針啲湯,所以就即刻問個侍應究竟呢碗係咩黎既?原來係午市Menu 最貴嗰樣,越滿和牛河,一於試試佢先🤪哩度嗰海防蕃茄大頭蝦肉湯檬好似好正咁,淨係睇相🤪🤪,一於試埋佢先🤪再嗌左嗰扎肉撈檬,香茅豬扒飯,炒芥蘭苗。。。。首先黎左碗海防蕃茄大頭蝦肉湯檬先,果然無令我失望呀,同張相係一樣既,成湯紅卜卜既,蕃茄湯底,裏面係啲碎左既蟹肉,蛋肉同鹹蛋肉,我個人就好鐘意啦,啲檬粉吸哂啲精華🤤至於碗越滿和牛河裏面包括左澳洲,美國同日本既牛,仲有牛丸同牛舌,不過我就唔多食得出同普通牛有咩分別,不過嗰碗真係好大既!