2019-02-16 94 views
聽朋友講呢度peak hour都要排下,所以就襯今日遲食lunch,黎呢到食下pho,去到人唔算多,而且鋪頭有兩層都幾大,所以都仲有幾多位下。呢度主打pho,當然要食下啦,值得一讚嘅係配菜係任揀兩款,可以完全滿足我呢d貪心嘅人,而且價錢唔算貴,仲可以任添河粉,以蔡瀾呢個名黎講,真係唔算貴。生牛肉/牛筋肉越南河 ($68)首先講下湯底,好濃好香,好有牛骨味。生牛肉都幾淋幾嫩,但唔夠個牛筋肉出色,個牛筋好入味,一入口就溶咁,好軟淋淋🤤香矛豬頸肉撈濛 ($68)賣相好靚,味道唔差,個豬頸肉好鬆嫩有彈性👍🏻整體黎講食物質素唔差,不過有一樣野要彈嘅係杯水,佢唔係正常普通水,味道怪怪地。同埋下層環境好迫,條樓梯好窄但又多人行上行落,所以有d扣分。

生牛肉/牛筋肉越南河 ($68)

香矛豬頸肉撈濛 ($68)
賣相好靚,味道唔差,個豬頸肉好鬆嫩有彈性👍🏻

$68 (Tea)
  • 生牛肉湯河