2020-12-08
本來呢日預咗喺Office食草... 不過又忍唔住誘惑,出咗去食飯😅 因為下晝有會要開,我哋只可以喺附近搵食。最鍾意 #捐窿捐罅 嘅 #首領,呢日又有新介紹🤤 帶我嚟到 #工廠大廈 尋寶😅 兜咗大個圈, 終於比我哋搵到「Precious」,一間位於12樓嘅 #越南餐廳。餐廳嘅四周都用 #電影嘅海報 嚟做裝飾,佈置都幾得意嘅。本來一早諗定要嚟食 #越南湯濛 嘅 #小秘書,望見隔離飯香,最後改變主意要咗個 #越式香茅豬扒飯🍚 仲加咗$3要隻 #太陽蛋🤤 #餐湯 味道總味不過不失,至於主角 #香茅豬扒飯,我就覺得都係麻麻地,#配菜 之一嘅 #蛋餅 口感 #好油膩,唔係埋單嘅時候多口問 #服務員,我根本食唔出係咩嚟😅 #豬扒 嘅味道我只係可以話ok,可惜 #香茅 嘅味道唔太重,#醃製 嘅味道都唔錯嘅😚 但係我對住碟飯,硬係有種唔想食落去嘅感覺😅 總言之各樣那樣加埋,🍚唔夠吸引啦👉🏻👈🏻 為咗唔做 #大嘥鬼,我最終都起碼食咗八成㗎😚