食台式火鍋唔係養生就係美人,兩個女仔當然係美人鍋啦~~美人鍋湯底有大大隻烏雞,有好多唔同嘅滋補藥材。我哋唔算好肚餓,所以主要都係叫D丸試下芝士牛肉丸&黑松露蝦丸牛肉好有濃味,一邀就爆出裡面嘅芝士醬,兩者都幾夾,至於黑松露蝦丸真係食到切細咗嘅蝦肉,黑松露味飄香但唔會勁到入唔到口,我自己覺得呢個程度剛剛好。皇室魚肚大大舊飽肚感十足,因為有好多氣孔位,所以放落去淥之後會將湯汁全部鎖住,一咬就會滿口鮮甜濃味嘅湯,加上爽口口感,好似食緊柔軟版嘅豬皮!精選手切牛肩肉牛肩肉紋理分明,牛味濃郁又有嚼勁,因為有一定厚度,令牛肉同湯混和嘅時間多咗,味道都更豐富,比起油脂豐腴嘅雪花肥牛,我自己比較喜歡口感類嘅牛肩肉~~鮮炸響鈴鮮炸響鈴一上檯就聞到大豆味,每件仲要比坊間響鈴大一倍,食一件已經大滿足!寬粉條打邊爐要食個麵先舒暢嘅話就一定要食呢個寬粉條啦~~佢最神奇嘅位係淥熟咗會變透明,口感爽之餘會有煙韌感覺,好似食緊麻糬烏冬,而且佢份量好多,一定食得飽。杭菊露用蒸餾方法萃取嘅杭菊露比一般菊花茶更清新甘甜,打邊爐一邊食一邊飲清熱解渴仲解膩,唔喜歡酸梅湯嘅朋友(我)可以考慮下呢杯飲品呢~~等lift期間發現門口位有
美人鍋
我哋唔算好肚餓,所以主要都係叫D丸試下
芝士牛肉丸&黑松露蝦丸
芝士牛肉丸&黑松露蝦丸
芝士牛肉丸

杭菊露

等lift期間發現門口位有個螢幕有好多天燈飛下飛下,影張相打卡都幾過癮。
Type of Meal
Dinner