2021-02-24 573 views
拿督個朵喺觀塘區已經出晒名,其實好耐之前已經食過,當時叫咗佢鎮店之寶海南雞飯,但係我呢啲小小鬼仔性格,唔鍾意食有骨嘅雞。今次再食佢另一樣鎮店之寶-黑豉油撈麵見佢餐牌第一樣寫住雞腳黑豉油撈麵,不過我呢啲少少鬼仔性格,對雞腳冇乜好感。所以叫左香茅豬扒黑豉油撈粗麵。下午2:30,等咗5分鐘左右就有啦。期間見到人特登去買雞雜,鍾意食雞雜嘅朋友可以試吓當時唔係好多人,但係見到啲食完嘅食物就咁擺喺條走廊中間,不過去得熟食市場呢啲地方就預咗污糟。中午多人嘅時候,衛生環境應該會再差D。建議腸胃唔好或者有潔癖嘅朋友諗清楚先去。見到咁深色以為會好鹹,點知食落又OK. 香茅雞扒啱啱好中間好Juice,如果現場食,塊皮應該更脆,個汁係海南雞飯個酸辣汁,可落好唔落。成個package都好夾,果然人不可以貌相。份量望落好少,但係食完好飽。$49食撈麵可能唔係平,但係佢嘅味道絕對值呢個價錢
香茅雞扒黑豉油撈粗

TakeAway