2019-08-21
呢間係我飯堂之一嘅餐廳,每次食完都會覺得好滿足,而且,久唔久會有新菜式,前菜又會轉,之前食過咖喱同厚切豬扒都相當好味,今次終於有機會帶男朋友一齊食。入面裝潢時尚有特色,侍應係一班老友記黎,服務相當好,係一間好有水準嘅社企餐廳。今次叫左兩個午餐,每人平均$70。自助前菜雖然只有幾款選擇,但樣樣都好有誠意,唔敷衍。我特別鍾意食呢個通粉沙律,今次好好彩又比我食到,微微黑胡椒味加甜甜地嘅醬,通粉整到好彈牙,仲有火腿粒係入面。湯係中湯黎,味道好濃,有好多紫菜同蛋花好足料。烤豬肉越式法包 $68法包外脆內軟,中間餡料有芫茜,白紅蘿蔔絲,蕃茄,青瓜同豬肉,口感好豐富,豬肉好嫩好香,再有醬咸咸地係入面,所以唔洗擔心會好乾。南乳雞扒撈檬 $59近來新推介嘅菜,份量一如過往都係咁多,南乳醬平均搽滿雞扒面,味道濃又無過咸,雞扒好大塊,好嫩滑好多汁。蛋煎到好靚,維持到蛋白熟透得蛋黃流心。檬粉正常無變一舊,甜酸汁比較偏甜,酸味岩岩好,好開胃,好岩夏天食。
自助前菜
餐湯