2018-11-04
無意之間發現一間新嘅Cafe。依家就變成每個禮拜差唔多都要到一到。睇中佢其實不外乎幾點 ,第一空間感十足,第二間夠簡約,第三可以泊車就響馬路旁邊有大落地玻璃可以一邊食嘢一邊睇住架車 另外因為樓底夠高所以空間大而且簡單嘅黑色白色 以及木製傢俬 啱啱今日又去咗 而我哋最常叫嘅就係all day breakfast 🍳 有雞蛋有番茄仔有菇有腸有烟肉有有蘆筍有麵包。我覺得已經比出邊嗰啲有誠意。至少個焗薯仔唔係普通就得pat 薯泥丫。唯一係個大🍄因為菇會出水,切開整到成個碟底都有黑色嘅水 賣相扣左少少分。其實好多其他嘢都試過架啦 好似慢煮雞胸、慢煮三文魚意大利飯啦 素all day breakfast 仲有egg 重有牛油果多士 ...... 數之不盡。coffee 試左cappuccino 啦flat white 啦latte 啦dirty 啦 ice fruit tea la ......我覺得整體都好高質素係唯獨是有一個蟹肉toast 真係有啲搞唔掂蟹肉蛋白好似人哋賽螃蟹咁 係咪應該要加分啲醋嚟食呢?🤔🤔另外我男朋友就比較欣賞個慢煮雞胸喇 做到雞胸咁諗實在難得有一次我見到有個三歲嘅小朋友
另外我男朋友就比較欣賞個慢煮雞胸喇 做到雞胸咁諗實在難得有一次我見到有個三歲嘅小朋友餵下餵下佢一個豆丁都食咗成大半塊 😝
可以提議下俾廚師知喎 話唔定可以收返啲顧問費添😅😅真實食家意見丫嘛🤪🤪
另外佢將儲人仔換咖啡呢個玩法放左去iPhone Wallet度 唔怪得知有人暗示佢幕後大佬係同Apple有關啦🤭🤭🤭幣傢伙 講左個㊙️出嚟添🤫🤫🤫唔怪得知分店越開越多啦( 講笑乍講笑咋) 😬😬😬