2020-11-19
而家冇得去旅行,就會好想好想試唔同地方嘅嘢食。最近突然之間諗返起去德國聖誕市集嘅回憶,就即刻約埋好朋友一齊去回味🥺.餐廳位於大角咀,地鐵站都要行一陣先到,門面望落去唔係咁似一般嘅德國餐廳,相對上較平民😂餐廳位置唔算多,我哋就坐咗喺望出窗外嘅位置,望住街外嘅人品嚐着德國嘅風味,有少少回想起以前去旅行坐咖啡室chill下嘅日子,係幾特別嘅體驗😌Hoegaarden Rosée ($62 half pint)Half Pint好似係一款杯,所以呢個啤酒杯嘅size同我哋一般用嘅唔同🍺本身係貪得意見餐牌杯酒嘅顏色係粉紅色先叫嚟試吓👻一開始飲嘅時候覺得麻麻地好難入口,感覺同平時啲啤酒唔同。不過之後一路配主菜一路飲就覺得好好飲,強烈建議大家唔好因為一開始嘅感覺而忽略咗呢杯酒嘅特別👻👻德國超級香腸拼盆 ($188)聽店員講呢set嘅腸仔種類較多,食落感覺越細條味道越濃😋份量比想像中多,食食下都有啲飽👻法式燒春雞 ($158 全隻)其實啱啱炸好熱辣辣上菜嘅時候都還不錯,但係擺耐咗啲雞就越嚟越乾身,淡而無味。不過好鍾意佢嘅薯條同埋酸菜,彌補唔到食雞嘅遺憾🙈
德國超級香腸拼盆 ($188)
法式燒春雞 ($158 全隻)