2014-07-26
月頭轉部門,部門三個老闆約定尋日(25-7-2014 Fri)人齊,請我o地食lunch buffet,至於邊間?到尋日朝至知,我o地夠鐘就出動喇.我o地被安排坐方枱,唔等齊人就開動喇.第一碟攞o左:1. 原隻凍扇貝鮮甜味不足,只有凍.2. 凍蝦正常肉爽3. 燒羊鞍我攞o左薄荷醬,羊鞍肉質唔o鞋,當然仍有羊羶味,但唔太濃,薄荷醬冇乜冰涼效果,而且比較甜.4. 椒鹽墨魚筒雖然唔香脆,但微微地鹹香, OK.5. 三種唔同火腿 / 腸下方至上方o既味道都係由鹹至淡,正常冇乜特別.6. 三文魚刺身厚切,味道同口感亦正常7. 厚燒肉眼同上次一樣,都係乾o左啲,味道可以.8. 金菇肥牛卷大大舊,燒汁味濃,口感正常.9 -10. 津白同炒雜菌出奇地唔太差.11. 自製雞肉凍好奇之下攞o黎試,鹹鹹地o既凍糕,感覺好怪.12. 蝦餃大大粒,但一夾個皮即爛 ,食o既時間個餡係凍o既,但佢味道同口感唔差.13. 蟲草花圓肉豬(月展)湯鹹度適中,但唔夠火喉.14. 檸檬批面上舖黃色o既檸檬漿雖係係酸酸甜生,但味道毫不討好,批身口感軟硬適中.15. 蜜桃脆脆批似食蘋果批,因為同樣落o左玉桂粉,只係唔係蘋果味而
我o地被安排坐方枱,唔等齊人就開動喇.第一碟攞o左:
1. 原隻凍扇貝
鮮甜味不足,只有凍.
2. 凍蝦
正常肉爽
3. 燒羊鞍
4. 椒鹽墨魚筒
雖然唔香脆,但微微地鹹香, OK. 5. 三種唔同火腿 / 腸
下方至上方o既味道都係由鹹至淡,正常冇乜特別.
6. 三文魚刺身
厚切,味道同口感亦正常
7. 厚燒肉眼
同上次一樣,都係乾o左啲,味道可以.
8. 金菇肥牛卷
大大舊,燒汁味濃,口感正常.
9 -10. 津白同炒雜菌
出奇地唔太差. 11. 自製雞肉凍
好奇之下攞o黎試,鹹鹹地o既凍糕,感覺好怪.
12. 蝦餃
大大粒,但一夾個皮即爛 ,食o既時間個餡係凍o既,但佢味道同口感唔差. 13. 蟲草花圓肉豬(月展)湯 鹹度適中,但唔夠火喉.
14. 檸檬批
15. 蜜桃脆脆批
似食蘋果批,因為同樣落o左玉桂粉,只係唔係蘋果味而係蜜桃,但玉桂粉落多o左.
16. 黑森林朱古力蛋糕
口感味道正常.
17. 窩夫藍莓醬
窩夫OK仍脆,藍莓醬味道得好好,好好味.
18. 焦糖燉蛋
好似食唔到蛋味,口感都正常.
19. 唔記得咩南乳餅
整到好似曲奇咁,食落,都脆脆地,南乳味道唔太濃,內裡都有啲醬,味道都唔太差. 20. 熱豆腐花 今次豆味唔算好夠,一般.
其實有我有食牛奶公司o既紅豆雪糕,但冇乜紅豆味,而且紅豆係硬,好差.
味道係2.82分
上次食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2325530&tc=sr2&con=rvwer