2018-12-16 897 views
近排好興雲石流心蛋糕,整日見到D Youtube片同IG Story有好多一刀切落去,入面GE醬同餡一湧而下GE片,果種澎湃感真係好不得了。朋友生日,機會黎啦飛雲,終於有個借口可以買個蛋糕黎試,而無罪惡感同買得好理所當然。雲石小姐係個好後生GE女仔追夢而開GE小店黎,見到個門面,白色GE牆身同招牌,一入去就見到幅粉色系花牆,十分少女風,未拎Cake先係門口狂打卡,哈哈,睇到男朋友都反哂眼。拎Cake 時有少少意外發生,鋪入面GE新職員唔小心將我地點GE伯爵茶蛋糕放左落凍櫃,老闆發現左,於是同我地講唔好意思,話想麻煩我地20分鐘後黎過,佢即刻重新整過俾我地,認真有心,同好服務態度!行左陣街再返返鋪頭,我地GE 蛋糕Ready Lo。嘩嘩嘩,賣相非常靚,伯爵茶蛋糕上面用店家自己整GE綿花糖,再加上牛奶同竹炭粉而整成GE雲石鏡面,望落非常優雅又大方,送俾朋友真心唔錯。入面GE伯爵茶海綿蛋糕都幾鬆軟,有蛋香得黎,仲有少少茶碎,口感有趣。入面GE流心亦都用左伯爵茶整成GE Cream,可能因為用茶整GE蛋糕,所以唔會太甜,對我黎講剛剛好。雖然個蛋糕送到去朋友手上都已經隔左4個鐘,但切果陣都仲有流

行左陣街再返返鋪頭,我地GE 蛋糕Ready Lo。

入面GE流心亦都用左伯爵茶整成GE Cream,可能因為用茶整GE蛋糕,所以唔會太甜,對我黎講剛剛好。雖然個蛋糕送到去朋友手上都已經隔左4個鐘,但切果陣都仲有流心Feel,朋友非常滿意我呢份生日禮物,開心。