2015-03-24 1107 views
呢間金翠位於另一間著名的扒房“X鳳”附近,標榜是X鳳舊人開的,如是和太座轉程去試吓。一入內,還未坐低,已經有亞姐問:要羅宋定忌廉?第一印象已經大打折扣:餐牌都未睇,連位也未坐下,已經要你點餐湯,很趕時間嗎?到喝餐湯喝到一半時,我們點的扒就上了,於是就要手忙腳亂地把餐湯放在一旁,拿起餐巾讓她淋汁。然後發覺兜湯要拿起來才喝到,因為個扒已經霸咗成張枱(唔係個扒大,係張枱細)。到吃扒的時候,只要你放低刀叉,就會有亞姐快速走近,問你係咪食完要收走?我心諗:中途休息吓都唔得?以上種種情況,顯示出這裏的待客之道:請你快啲食完快啲走,等我做多幾枱客。既然係咁,以後都唔幫襯你,等你多張枱做其他客啦。後話:若論食物質素,同X鳳真係有一段距離:牛扒細,豬扒韌。

既然係咁,以後都唔幫襯你,等你多張枱做其他客啦。

後話:若論食物質素,同X鳳真係有一段距離:牛扒細,豬扒韌。