2015-04-12
由坐低到落單, 個女侍應都好趕急咁, 我張order紙都未睇清楚就攞左去到上菜後, 個男侍應就開始嚟料, rearrange枱面啲嘢, 講晒thank you食到差不多尾, 放低筷子, 諗緊食唔食埋剩低嘅(尾二同尾相), 佢就又一聲thank you就收左我碗嘢好勒, 想飲埋杯水, 佢就嚟抹枱, 再將張原本喺我面前一尺嘅單, 再一聲thank you 放正喺我面前返查相片時間第一張拉麵相係1358, 最後一張係1409, 之後就收左我碗嘢, 前後唔夠12分鐘感覺好差, 好趕, 大佬你想返枱都唔係咁啩, 茶餐廳都冇你咁趕客法, 真係背脊骨落講返個麵要了粗麵, 但感覺上唔係好粗, 神虎湯底夠熱, 櫻花蝦湯就爭啲, 兩個湯嘅味道都ok, 神虎湯偏油半熟蛋係甜嘅, 做得唔錯, 叉燒太瘦, 鞋同冇味同隔條街黑龍感覺差不多, 不過呢間就多湯啲味道ok,肯定好過一蘭, 但又唔係話特別好要返轉頭嗰隻, 唔明點解咁多人排隊點都好, 可能我鬼仔性格啦, 遇上咁嘅服務, 我唔會再嚟
講返個麵
半熟蛋係甜嘅, 做得唔錯, 叉燒太瘦, 鞋同冇味
同隔條街黑龍感覺差不多, 不過呢間就多湯啲
點都好, 可能我鬼仔性格啦, 遇上咁嘅服務, 我唔會再嚟