2020-09-26
今日難得有一日假放,同老婆去葵芳行街😊行到兩點,肚餓諗住搵嘢食,周圍都係學生哥排長龍,經過呢間 Simply Life,𥚃面食客唔多,諗住攞位啦,見出面有兩位女士手持白色飛仔,照計應該係等位啩,喺門口有個男侍應,我明明企正喺佢面前,有禮貌咁問佢係咪要攞飛,心諗應該唔會等好耐,佢肯定聽得到,不過佢望都唔望我就轉身問揸住飛嗰兩位女士,問”你哋係咪等緊下午茶時段?要2:30先有喎,而家仲係 lunch hour,你哋係咪等?” 兩位女士話冇所謂,就跟住佢入去😑其實我一直都係企喺門口,同一個男侍應,繼續拎埋個外賣俾人,先至木口木面咁問我幾多位,同埋要限時間,我老婆都細細聲問我:咁嘅 service 仲食唔食? 我話不如俾個機會試吓佢個廚師啲食物啦,侍應差啫,廚師可能好呢🤔順利有位坐,不過張櫈有好多麵包碎,anyway,自己換過張,事不宜遲,即睇餐牌,一分鐘內已經揀好食咩,另一個女侍應,行埋嚟黑住面冇尾音咁問:食咩?......落咗單,我老婆話:原來呢間嘢嘅侍應全部都係咁差!😳起菜好快,淨計食物質素其實唔差,可惜俾班侍應搞衰晒😣就算班侍應之前幾忙幾攰,都唔係轉嫁俾之後嘅客啫🤬一句講晒,下次應該唔
起菜好快,淨計食物質素其實唔差,可惜俾班侍應搞衰晒😣
就算班侍應之前幾忙幾攰,都唔係轉嫁俾之後嘅客啫🤬
一句講晒,下次應該唔會再嚟😔