2022-10-31 1922 views
話說昨晚終於嘗到預約多時的食店 20:00開始 早前本人幾次都是品用午膳 試過食品都幾好 咪預約晚餐一心帶太太生日飯試試啦,點知待遇差透。昨晚我三位已留的餸 杏汁豬肺湯,燒乳鴿兩隻,花雕雞油馬友,姜冲蟹煲。食品正常水準,但不是天上有地下無個隻,講真東寶好過佢好多,可惜已結業。況者上述一湯三餸連四支藍妹,最後結帳$1800唔平咖,話說上完湯即上乳鴿,兩樣都需熱食比較好 我地三位坐樓下 張枱比較細少 已經空間有限 咁我地交替食品嘗啦,點知拿起最後一件乳鴿後,即刻收走隻碟,繼而即上馬友並且即場幫你分魚 ,咁趕咖,咁都算啦 叫支啤酒傾吓計 同朋友吹水 點知叫到第四支,負責人佢同我張枱三位講 你告地仲叫啤酒啊,我心諗妳想表達咩呢,另外 我個蟹煲裹還有好多腸粉 又還有兩件蟹 伙記竟然講要收走 ,唔係啊嘛,我即刻說仲有咖喎 我想慢慢食得唔得 個男老伙記即刻品報告給負責人聽 我張枱就在她隔離枱 所以我清楚聽到,我前後用餐當時只是約1小時 當時晚上21:00 究竟妳想點 ,地下另外三張枱 全部熟客 並無以上情況 況者都是剛上菜 應該不是趕收工啦  好啦 女伙記前後兩次吹上糖水 第一次我無理佢 第二次再問

話說上完湯即上乳鴿,兩樣都需熱食比較好 我地三位坐樓下 張枱比較細少 已經空間有限 咁我地交替食品嘗啦,點知拿起最後一件乳鴿後,即刻收走隻碟,繼而即上馬友並且即場幫你分魚 ,咁趕咖,咁都算啦 叫支啤酒傾吓計 同朋友吹水 點知叫到第四支,負責人佢同我張枱三位講 你告地仲叫啤酒啊,我心諗妳想表達咩呢,另外 我個蟹煲裹還有好多腸粉 又還有兩件蟹 伙記竟然講要收走 ,唔係啊嘛,我即刻說仲有咖喎 我想慢慢食得唔得 個男老伙記即刻品報告給負責人聽 我張枱就在她隔離枱 所以我清楚聽到,我前後用餐當時只是約1小時 當時晚上21:00 究竟妳想點 ,地下另外三張枱 全部熟客 並無以上情況 況者都是剛上菜 應該不是趕收工啦  好啦 女伙記前後兩次吹上糖水 第一次我無理佢 第二次再問 ok 咁由佢上糖水啦 點知 糖水都未食 負責人走埋嚟同我地講 有客要入 你可唔可以讓張枱我做生意  、吓
第一:你無講用餐多少時間  第二 你由開始到結帳 都是趕我走的型色上菜收碟  第三 我無好似妳其他客人咁免開瓶費 又無要妳簽單 並且收加一 即是我唔存在攞個妳任何著數 我正價埋單咖 點解要咁招待 第四:食物館賣食品招待客人 但食品未品嘗完畢便企圖拿走 咁開食物館仲咩?

算 無癮 埋單走人 點知出門外 只得一個女仕吸烟 並無其他人等候  我感覺原來是阻妳和熟客開party 咁負責人又何必接其他生客 不如關門只做回妳的孰客,vip 電話也不接受預約啦 我想睇吓妳維持到幾耐

嘢食幾好食都無用啦 連基本待客之道都無 講真 嘢食都唔係講到咁無敵啦
Other Info. : 永不再光顧
2022-10-22
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday