2011-03-03
今晚又路過此店,女朋友見門口話有焦糖布丁,想入去食。入到去我同女朋友係坐埋o係一邊,唔係相對而坐,個 waitress 即刻講定話陣間多人就要掉返位,我心諗當時已經十點,唔計我地場內得四個客,而隔離一對男女都係坐埋o係一邊架喎,駛唔駛咁緊張先?!我地見個餐牌無焦糖布丁,就問個 waitress,佢就話原本係外賣至有,不過又話都俾我地叫,同埋叫我地再叫其他野食。咁我地叫住一個試下先。黎到個焦糖布丁,成個統一布丁咁o既樣,我真係睇唔出有咩分別,我自己去超級市場買唔駛收$20 咁貴呀,你係咁易都用火槍燒塊焦糖面呀,係咪慳皮+懶到咁呀?! 見到咁都唔想叫其他野,諗住食完走人算。埋單個 waitress 仲要同我講話下次唔會咁賣俾我地,又講多次係外賣至有,仲要用好不屑o既態度"飛"張單o係檯面 我想話下次我唔會用$20買個我唔駛$10都買到o既布丁啦 ,妳咁o既趕客服務態度,我唔會入黎添啦。