2018-12-14 673 views
因為提早訂位的關係,今天午飯都係不需要等位就可以即刻入去! (不過遲到左,差D唔比入🤣)坐下之後先點茶,比較特色的是有5種茶可選,推薦人參烏龍,味道清香濃厚,相比之下龍井稍為普通。第一樣來的竟然是飯!傻佬炒飯 - 聽完名覺得幾有趣🙈,配料有蝦、肉和肉鬆,味道濃郁唔會淡。肉絲兩面黃 - 銀芽肉絲麵,脆口有口感小籠包 - 聽說係餐廳主打之一(?!)~~熱辣辣出爐既小籠包~肉汁豐富~一籠八隻~CP值不錯糖醋魚塊 - 份量不大,但味道酸甜開胃餃子 - 穿。穿左。皮穿左。。。香春皮蛋伴豆腐 - 遲來的冷盤.... 賣相有D似百O豆腐XD - 味道... 正常豆腐味生煎包 - 肉汁感覺冇小籠包豐富,但味道OK樟茶鴨(半隻) - 依隻係要即叫先即做,話要等半個鐘,不過係催促之下,半個鐘內就上到🙈🙈,皮脆帶少少香,不過肉有D甩甩地,比較少肉流金歲月 - 奶皇流心包,佢的流心真係做得幾好,加上奶味濃郁,質素比普通食的高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有免費糖水送,不過不失🙈🙈餐廳環境不錯,不過其中一套餐具上有少少污積,服務員算nice但送菜員略有懶洋洋和隨便的感覺,食物份量稍少,但味道質素平均以上,茶水較有特色

第一樣來的竟然是飯!
傻佬炒飯

肉絲兩面黃

肉絲兩面黃 - 銀芽肉絲麵,脆口有口感
小籠包

糖醋魚塊

糖醋魚塊 - 份量不大,但味道酸甜開胃
餃子

餃子 - 穿。穿左。皮穿左。。。
香春皮蛋伴豆腐

生煎包

生煎包 - 肉汁感覺冇小籠包豐富,但味道OK
樟茶鴨

杞子蘆薈桂花糕
流金歲月

有免費糖水送,不過不失🙈🙈

餐廳環境不錯,不過其中一套餐具上有少少污積,服務員算nice但送菜員略有懶洋洋和隨便的感覺,食物份量稍少,但味道質素平均以上,茶水較有特色和多選擇,各有味道。
菜名改得好特別,一班人係到傾食咩既時候可以好有趣地討論🤣
2018-12-06
$140 (Lunch)
傻佬炒飯
肉絲兩面黃