2016-10-27 5910 views
早幾日喺網上睇到介紹呢間「點心代表」今期係本人其中一個最鍾意嘅卡通人物蠟筆小新做主題,所以今晚我們特意去咗他們尖沙咀The One店食晚飯!一去到就見到店內貼滿可愛嘅小新!由於店舖喺室內嘅坐位已爆滿,所以我們被安排坐出去戶外平台花園位置!我們叫咗小新&小白松子百合餃嘅松子令到口感更加豐富!小新&Friends牛奶流沙包嘅包質好香滑鬆軟,牛奶嘅味道好香甜,而且相當流沙!蛋蛋蝦餃好大粒飽滿,大約有3-4粒,蝦肉好爽甜彈牙,餃皮亦好煙煙韌韌!蛋蛋煙肉五穀炒飯炒得好香口乾身,唔會有太多油,感覺都幾健康!白胡椒豬肚雲吞湯一上碟嗰陣已經閒到陣陣嘅胡椒芳香,湯底嘅味道好鮮味,雲吞皮好軟滑,蝦肉好爽甜彈牙!熱帶雨林菠蘿飯將啲菠蘿切成粒粒,撈埋入啲飯一齊炒,每啖都可以食到清甜嘅菠蘿,而且炒得好乾身!甜品:情人蛋撻嘅撻皮都幾酥化!小新椰皇燉奶非常滑溜,奶味相當香甜濃郁!特色飲品:西瓜特飲係原個西瓜上碟,可能係即開嘅關係,感覺好清甜!我們問咗店員話:所有點心食物上嘅公仔圖案都可以食用!
蛋蛋蝦餃好大粒飽滿,
大約有3-4粒,蝦肉好爽甜彈牙,餃皮亦好煙煙韌韌!
我們問咗店員話:所有點心食物上嘅公仔圖案都可以食用!
小新&小白松子百合餃
小新&Friends牛奶流沙包