2019-12-30 55 views
係附近返學想試,對學生黨嚟講好貴,梗係引誘一樣中意飯魚生又捨得飯嘅爸爸去,俾咗斷間餐廳佢揀佢一嘢就指住呢間話好正咁🤣漁吉特選丼($198)選擇困難症的人選這個就對了,有十一種海鮮,刺身則每種有一塊。丼飯一到就已經覺得這個價錢值了,外面的單點壽司價錢都不便宜,十一件很多都不止這個價錢了。每款刺身都很新鮮👍🏻而且厚度十足,蟹籽份量多,櫻花魷魚口感爽口,有鹹鮮味,挺特別。海膽鮮甜不腥,帆立貝和左口魚輕輕炙過,有焦香。除了刺身,每碗都有一塊印有店名「漁吉」的玉子燒,厚實微甜,配飯好吃。還有一塊青檸,吃到中段可以擠在刺身上解膩。醋飯味道剛好,夠酸不會蓋過刺身的味道。另外每桌都有一壺味增湯,可以自己倒,記得先搖勻。丼飯的份量比較大🍚而且都有配蔥,有需要少飯或走蔥的記得在點單紙上寫,不要浪費食物。我是能吃完的😗爸爸要少飯龍王丸🦞 ($238)外表已經夠霸氣,龍蝦肉的份量夠多,而且有很多蟹籽魚子,爸爸🧔🏻表示很滿意。

漁吉特選丼($198)
漁吉特選丼

龍王丸🦞 ($238)
龍王丸

漁吉特選丼