尖沙咀the one係我既夢想婚禮場地,未嫁得出不如就食個晚飯,睇睇夜景滿足住小小心願先🙈the one好多層都有唔同種類既餐廳,而今日就去中式酒樓利寶閣啦😉食中餐都有夜景睇,可惜我地遲入座,得番近門口既位置,只可以離遠望景同電視。🐖谷飼豚肉叉燒飯 配原盅佛跳牆 ($188)首先登場既係超足料佛跳牆! 番左工之後好少機會有得飲湯,呢個正好可以補下營養。入面有鮑魚,魚翅,冬菇,響螺等既食材,煲得入味👍成日都覺得飲湯見到d湯渣先係原汁原味冇扼人😂叉燒成大舊上,冇切開,可能係想俾我睇下份量幾足😂叉燒好厚,面頭少少燒焦特別香,肉質燒得啱啱好,唔會乾爭爭。仲有一塊半熟蛋,白飯撈蛋汁食真係港式享受😆🐟手打順德魚腐煲 小 ($88)魚腐口感好特別,唔係平時街邊食個d。入口好似綿花糖,好綿又食得出魚肉味。連湯都飲埋,變湯飯一齊食。🐠三色椒蒸龍躉頭腩 小 ($98)叫之前侍應提醒過我地呢碟小菜係辣既,不過估唔到都幾辣😂龍躉新鮮,肉質彈牙,辣辣地好過癮。🐚豉汁珍珠帶子蒸山泉豆腐 ($88)食太多肉要叫番碟清淡少少既中和下,呢個豆腐就最好啦。珍珠帶子鋪面,配淡淡豆腐磚好夾。🥒酸菜 ($18)酸菜既價錢稍貴,

🐖谷飼豚肉叉燒飯 配原盅佛跳牆 ($188)

🐟手打順德魚腐煲 小 ($88)

🐠三色椒蒸龍躉頭腩 小 ($98)

🐚豉汁珍珠帶子蒸山泉豆腐 ($88)

🥒酸菜 ($18)
酸菜既價錢稍貴,一坐低唔記得問可唔可以唔要😂不過味道係唔錯既

🍵茶位 ($18)

Type of Meal
Dinner