2023-04-28 134 views
餐餐都大魚大肉,有時都想清清地等身體可以休息下 🙈 其實我都幾鍾意食夏威夷蓋飯,營養均衡之餘配搭又千變萬化 😍 之前都有去過 Pickabowl,佢配搭嘅選擇好多 😆 大大 bowl 好滿足之餘,仲一 d 都唔覺得 heavy 🙌🏻今次我就揀左煙燻油辣味吞拿魚、慢煮天多利雞同埋西班牙蒜油熟蝦作為蛋白質嘅選擇~ 吞拿魚夠辣、雞夠香口,蝦夠彈牙,每一啖都好滿足 🤤 配菜我就揀左蛋黃配菜,入面有菠蘿、青瓜、蟹籽同埋蛋黃醬 😍 青瓜爽甜加埋酸酸甜甜嘅菠蘿,勁 fresh 同開胃 🙌🏻 Base 我就揀左黃薑椰菜花,黃薑味唔會太嗆口,飽肚之餘都唔會好滯 👍🏻朋友就同我一樣揀左蛋黃配菜同埋煙燻油辣味吞拿魚,不過其他配料佢就揀左加州三文魚同埋香草芥末大蝦,佢地 d 蝦真係好食 😍 另外佢個 base 係烏,暖暖地撈埋一齊好暖胃 👍🏻我地另外再加左個綠妍茉莉花茶,係佢地自家嘅天然泡茶系列,可以幫助消化 😆 茶味甘濃,超香茉莉花,好解渴 💕如果有選擇困難,唔知點配搭好,佢地都有一 d 預設左嘅組合~ 蛋白質、配菜同 base 可以做到好多唔同組合,真係食多幾次都唔會悶 🙈