2023-08-22
餐廳位置位於尖沙咀赫德道1-3A地下今日收工就決定同朋友試吓呢一間係尖沙咀赫德道嘅餐廳,我哋喺公司行過嚟都係好近大概都係3分鐘非常方便我哋今日夜晚好彩有book位,因為見到夜晚呢一間餐廳都幾多人食下原來,平日嚟講都算多人,如果大家想黎食嘢嘅話,真係唔好懶一定要記得預約,因為我見門口都仲有幾台人排緊,咁熱嘅天氣下真係唔想排隊🌶️經典香辣鍋,我哋今日就揀咗小🌶️,因為朋友喉嚨有少少痛唔食得太🌶️!我哋就揀咗幾個唔同嘅配料,包括有金錢肚鵪鶉蛋豬頸肉油麥菜腐竹同埋寬粉,一嚟到嘅份量都俾我哋預期中多,我哋兩個女仔都差唔多食唔晒,寬粉嘅味道朔晒所有汁,煙煙韌韌非常好食,金錢肚亦都好夠味道,正!另外朋友大讚佢嘅最近肉唔會太油膩,辣辣地嘅口味非常正,好耐冇食鵪鶉蛋,呢一個組合嘅調味真係唔錯 鍾意食辣嘢嘅朋友一定要叫呢個經典香辣鍋,佢仲有好多唔同種類嘅配菜可以選擇!🌶️極品麻婆豆腐,麻婆豆腐非常香滑,而且食得出廚師嘅鑊氣,豆腐再加埋肉碎嘅配搭,其實真係好正,忍唔住食完一啖又一啖!🌶️西班牙檸檬啤,呢個係店員介紹,話非常好飲,啤酒俾人嘅感覺通常係好苦,但係加檸檬就有一個好Fresh嘅味道, 配埋辣嘢食,簡直係一流,
🌶️西班牙檸檬啤,呢個係店員介紹,話非常好飲,啤酒俾人嘅感覺通常係好苦,但係加檸檬就有一個好Fresh嘅味道, 配埋辣嘢食,簡直係一流,呢一個天氣飲啤酒,簡直就係爽!
總括本次用餐愉快,下次可以再返嚟幫襯!