2024-05-11
放假對自己好啲,諗住搵啲新野試下,一行入AEON正對住就係呢間沾麵,睇下價錢,同朋友傾過都OK,就一於揀佢!👍🏻首先佢係AEON入面有自己專屬座位俾客人堂食,起碼唔洗同其他鋪既客人鬥爭位 🙊特製龍蝦沾麵 ($95) 佢個龍蝦沾汁用石鍋裝住,拎住佢返埋位時個湯仲keep住滾,超級熱辣辣,視覺上已經好享受 🙈 然後我又8卦望下個龍蝦沾汁入面有冇咩特別,點知原來有好多既厚身龍蝦肉同埋豚肉,超級足料!沾麵汁亦有濃濃既龍蝦味,搞到我淨係想飲湯 lol 不過其實個沾麵都唔錯,係我鐘意既質地,比較硬身有口感👍🏻同埋個份量都好多,食極都有!除左沾麵,配料都有好多,包括好食既半熟蛋、3塊大叉燒,而叉燒燒得好香🤩、仲有甜同有咬口既荀等等🫰豚肉魚介沾麵 ($79) 呢款係朋友點既,我試過下,我地都覺得個沾汁都係好足料,好幾舊豚肉。另外,沽汁同時有豚骨既香濃同魚介既鹹香味道,刺激我味蕾 🤩 雖然沾汁偏濃味,但沾上麵條吃又幾match,鐘意食得濃味又好魚既人可以一試👏🏻 麵底同上面特製龍蝦沾麵一樣,都係有咁多配料,唔重覆講~BTW,所有餐都有附送京都宇治玄米茶一杯👍🏻有機會都想試埋佢既廣島蠔,究竟會有幾L呢😆結
特製龍蝦沾麵 ($95)
豚肉魚介沾麵 ($79)
結論:
🫰沾汁香濃
🫰份量足料
⚡️石鍋比較重,拎餐既時候要小心啲呀☺️
CP值:8.5/10 (0.5分加多俾龍蝦沾麵好多既龍蝦肉🤩)
餐廳資料
餐廳名稱:龍平沾麵製作所
餐廳地址:太古康山道1-2號康怡廣場南座AEON地下G09-10號舖