2023-07-26 1054 views
周日同朋友上完沖咖啡堂想打邊爐🍲,咁啱經過山林道,見到這間火鍋店😍店員介紹最近推出的套餐,$398/位包湯底、刺身拼盤、海鮮拼盤、🔟款自選配料,蔬菜🥬、精選飲品都係任飲🤩 伍佰精選套餐🌟我哋先揀咗清潤海底椰雞腳鍋,奶白色的鍋,眼見好多材料,雞腳、粟米、海底椰、香菇、紅棗等,湯底濃郁,建議先飲湯再放配料🐟刺身就有三文魚、油甘魚、帶子等,厚切新鮮。🦐至於海鮮拼盤就有6款,有我最愛嘅聖子、象拔蚌仔、生猛郁郁下嘅海蝦🦐、鮑魚、海蜆、日本🇯🇵海螺🐚,每款都新鮮,朋友都讚不絕口👍🏻配料方面我會推介西冷羊肉片,有羊肉香之外仲好爽脆美國安格斯肩胛肥牛,無論半生熟定全熟,都嫩滑好味,入口即溶😌午餐肉,厚身有咬口,擺設用心美觀鮮蝦雲吞,飽滿多餡,每隻入面仲有兩隻蝦🤩另外仲有鴕鳥肉、伊比利亞黑毛豬等,罕見又好味配料😋這裡還有特飲,如紫貝天葵、竹庶茅根水、酸梅湯,咁就唔怕熱氣啦☺️

伍佰精選套餐

🐟刺身就有三文魚、油甘魚、帶子等,厚切新鮮。
刺身拼盤

海鮮拼盤

配料方面我會推介
西冷羊肉片,有羊肉香之外仲好爽脆
西冷羊肉片

美國安格斯肩胛肥牛

午餐肉,厚身有咬口,擺設用心美觀
午餐肉

鮮蝦雲吞,飽滿多餡,每隻入面仲有兩隻蝦🤩

另外仲有鴕鳥肉、伊比利亞黑毛豬等,罕見又好味配料😋
鴕鳥肉

牛黃喉