2018-06-09
好早就知道蕭正楠開左間burger店,上網睇過價錢實惠又幾吸引,咁啱經過,當然試試佢通常第一次食都係試最basic果款無錯啦!就係經典牛肉芝士堡佢聲稱牛肉有成150g,係真係假我就唔知啦,但拎上手都幾重手,都足料既!漢堡包包皮好軟熟,食落有少少奶香,應該就冇特別烘過,現成既麵包直接夾上去既,雖然無驚喜,但都ok,可以接受。牛肉食落先知真係厚,可惜我影相技術太差,影唔到雖然係牛肉碎整成既漢堡肉,但食落有牛味。漢堡肉咬落去結實唔鬆散,亦唔會乾爭爭,食落尚算juicy,同埋值得一讚係唔會過油,食完一大塊肉都唔會有油膩感漢堡入面配料都好多,有蕃茄、洋蔥、沙律菜,加埋酸酸甜甜沙律醬既中和,令成個漢堡變得清爽、唔油膩,食完冇飽滯感,但滿足感就爆分!不過好笑既係,我食緊果陣完全唔知個漢堡係有芝士既存在嫁!完全無芝士味。哩到扣左啲分買漢堡加$15就有小食同飲品,但食完我心諗,早知慳返哩$15炸雞塊啲肉淋既,嚴格黎講,唔係肉黎,係漿狀物體伏!可能薯條會好食啲紙杯裝住既係蕃茄湯(聲稱),飲左一啖,哇咩黎!加水既,同冇蕃茄味下次有機會再試其他漢堡既話,我都會慳返哩$15漢堡足料,味道未至於有驚喜,但哩個價錢
通常第一次食都係試最basic果款
無錯啦!就係經典牛肉芝士堡
牛肉食落先知真係厚,可惜我影相技術太差,影唔到
下次有機會再試其他漢堡既話,我都會慳返哩$15
漢堡足料,味道未至於有驚喜,但哩個價錢哩個質素,收貨啦!
但小食湯品就唔需要試囉~