2021-05-22 231 views
呢排好想食芋圓,有諗過自己整,但我上網見到好多都話喺出面返屋企自己整,都D芋圓唔好食, 唔夠煙韌 , 所以都係打消呢個念。 今晚睇睇下電視, 突然好想食甜品, 見夜晚九點仲早, 上網search下邊度有好味嘅芋圓,見E間喺 OpenRice 好多笑, comment 都好好, 忍唔住即刻走去買黎試下先! 去到見到出面排曬長龍, 我都只係買外賣。見佢細細碗但好重手, 返去打開, 好多料, 仙草底, 有紅豆蓉,珍珠,三色芋圓,薏米,仲有丸仔。 D芋圓好煙韌, 紅豆蓉 有驚喜, 本身仙草 芋圓意米 都冇乜 甜味, 但加咗個紅豆蓉中和反,整體唔會太甜,好好味! 但好飽肚,一個人真係食唔哂!下次會再試佢其他甜品!
2021-05-22
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$36 (Last Night Supper)
  • 傳統仙草芋圓