2023-05-05
️🍖叉燒腸加蔥花 $26 📌足料瘦叉 非叉燒醬炒肥豬肉碎📌腸粉堅硬有彈性📌此腸粉不同彼腸粉我以前喺呢頭返學,經過濃姐就心諗,都係腸粉點解會貴咁多?後來自己做兼職搵錢,食過一次,就一試難忘🥰媽咪教落,食腸粉其實係為食醬😂但係食過濃姐就知道咁樣諗只係因為重來都無試過一條好腸粉😌濃姐嘅腸粉係皺皮腸粉,每層都好薄、晶瑩剔透,如果有餡就會隱約見到🤤同時米香都好出色,無論配咩料都會食得出🤩另外口感都好出色,每次食都係咁,保持到水準,係煙靭有彈性嘅,好似pad thai咁樣😚今次配左叉燒餡,大家都見都係一舊舊叉燒咁樣比,絕對唔係酒樓個啲叉燒醬肉碎🤪一大賣點係佢哋嘅腸粉豉油。佢唔係普通現成嗰啲豉油,而係自己調過嘅。做開熟客仔都幾肯定,因為真係每次都唔同!有時啲炸蒜多啲,有時少啲,有時有啲洋蔥仔添🤣佢哋依家有告緊急又搵緊人頂手,唔知第日邊到可以食到高質嘅腸粉呢🥺*有好多素食腸粉可供選擇🤩🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖總評分食物質素🌕🌕🌕🌕🌕CP值🌕🌕🌕🌕🌕(26蚊嘅小食好似好貴,但係通常都有300g,接近八條腸粉,可以當正餐)WOW指數🤩🤩🤩🤩🤩encore👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻(已回購多次)
📌足料瘦叉 非叉燒醬炒肥豬肉碎
📌腸粉堅硬有彈性
📌此腸粉不同彼腸粉
*有好多素食腸粉可供選擇🤩
🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖🍖
總評分
食物質素🌕🌕🌕🌕🌕
WOW指數🤩🤩🤩🤩🤩
encore👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻(已回購多次)