2019-08-30 940 views
去開廟街一帶買野,經過一間專食 All day breakfast 的 Cafe,享受休閒的下午之餘,飲杯咖啡當是輕鬆下減減壓,入到去坐,發現小店也有少少的連儂牆,感受到小店為香港人加油的心意。Creme Brûlée Latte ($45),來得幫襯這店我諗最少必點一款咖啡,因為要試試咖啡師沖咖啡的手勢。點來的是法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡,只睇拉花已經拉得好靚,好值得打卡,聞落已經好甜的焦糖同咖啡甜味,細味鮮奶味重,口感細滑。薄河朱古力($45),薄河味道香濃,好透心涼。超級 Monster ($115),我都幾愛吃 All day breakfast ,但咁多配料的全日早餐在香港唔多餐廳會食到,有嫰滑炒蛋、煙肉、倫敦堡腸、法式焗多士、藍莓、紅黃車車厘茄、沙律菜、大啡菇、薯蓉、煙薰黑椒牛肉、煙三文魚、茄汁焗豆等等,有十多款配料,非常豐富,而且很有水準。蟹肉配意大粉奶油芝士醬扁意粉($95),扁意粉的忌廉和芝士味好濃郁、好creamy ,蟹肉新鮮鮮甜,在意粉面倒上了大量蝦子粹,感覺好夾,份量好多,食得好滿足。

Creme Brûlée Latte
薄河朱古力

超級 Monster

蟹肉配意大粉奶油芝士醬扁意粉

$150 (Tea)
Creme Brûlée Latte
薄河朱古力