2023-12-22
踏入Morty’s就好似進入美國電視劇/電影嘅餐廳咁,好有外國感覺。餐牌有各種麵包同材料選擇,研究食乜已經要花啲時間。今次兩個人去食,所以揀咗兩款唔太一樣嘅食物。先介紹佢哋比較有名嘅smoked meat sandwich。因為有啲餓,所以揀咗smoked meat combo(Regular $135),兩款肉就揀咗鴨同火雞。所有三文治都配一個side,我哋就加咗$15轉蕃薯條。個三文治好多肉非常厚,肉亦唔會太乾,好滿足。蕃薯條第一次試,甜甜地幾特別,但個人口味問題,下次會想食返薯條。另一份點咗smoked meat burger。相比之下,覺得三文治好味啲,始終食漢堡似乎有其他專門店有更好選擇。配菜係南瓜湯,如果碗湯煮熱啲同大碗啲應該更好。總結佢嘅煙燻肉三文治較為好食,而且選擇眾多,總有一種配搭適合你。