2018-08-21 491 views
星期日咁岩就到就同爸爸、妹妹一齊去置樂食下野,OpenRice search下見到呢間,想食鍋貼就來了🤩點左兩個常餐,一個豬扒麵同一個紅燒牛肉麵,有4隻鍋貼,兩個餐都配豆漿。鍋貼我地另外叫多左3隻,上到枱睇落唔知原來都幾脆,又大隻,而且餡料充足juicy ,估佢唔到,呢個價錢來講又幾抵食👍🏻😋爸爸食既紅燒牛肉麵,湯底本身帶辣辣地,牛肉炆得夠淋既,份量一樣唔少。妹妹就食呢個狗仔粉,我都有試下,粉仔唔會煮到淋晒,有口感,睇落細碗,但食晒妹妹都話幾飽肚下。而我就食個豬扒麵,麵似係上海麵,麵身彈牙,配有些少雪菜同兩條生菜,又係大大碗,份量多到其實食唔晒👉🏻👈🏻豬扒都幾欣賞,炸得酥脆唔厚粉,而且鬆化開頭唔知樣樣都咁足料叫左個酸辣湯添,好在本身都係打算三份飲。酸辣湯亦ok,好多料係入面,有木耳、豬皮、荀、蛋花、魚肚,酸與辣配合適中。美中不足,荀比較多渣🤔成餐飯食得幾滿足,個個都覺得唔錯,下次同埋媽咪再食過😬😬

鍋貼3隻

紅燒牛肉麵餐

狗仔粉

炸豬排麵餐

酸辣湯

成餐飯食得幾滿足,個個都覺得唔錯,下次同埋媽咪再食過😬😬
2018-08-19
$43 (Lunch)
鍋貼3隻
紅燒牛肉麵餐