2015-08-08 862 views
每逢經過沛公,也會看到大量的千層班戟放在雪櫃內,可整個買走,單看外表已知道層次感十足,芒果千層班戟:這千層班戟口感豐富,忌廉厚度適中,加上夾層的芒果中和了忌廉的飽膩。千層蛋糕個千層糕真係有好多層,由十五層班戟皮層叠而成,層次分明,每塊班戟皮軟熟好薄的,可中和一點膩感, 甜而不膩,煙煙韌韌也有蛋香,好有心機,口感十足,味道唔會好甜,唔會話太肥膩,每層都有豐富的忌廉,唔算太厚,很有層次感,食落真係滿口都cream, 好香而且又綿又好滑,感覺係用好靚既cream,而芒果亦好甜好多芒果肉,食得出"千層"的感覺,芒果味適中,很香口好吃,但又不蓋過忌廉味,很傑出的配搭推介比愛食芒果的人,簡直係必食推介。這間甜品店值得推介!
芒果千層班戟
2015-05-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
  • 芒果千層班戟