餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2020-05-08 46 views
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (銅鑼灣)🔍銅鑼灣景隆街19號地舖-----難得連續好多日都沒有本地新增個案,終於忍不住要出街透透氣,一解封就的逢SOGO感謝周😁,所以今日收工之後就去咗銅鑼灣同家姐食晚餐補充體力,然後一齊好好血拼一番!😆-蜜餞雞翼($32-5隻)甜到好似初戀感覺嘅雞翼,令人一試愛上,肉嫩多汁又入味,我同家姐食完5隻都有啲意猶未盡。☺️-粟米豬肉餃($52-10隻)粒粒飽滿又新鮮嘅粟米,脆身又香甜,同罐頭粟米嘅味道完全係兩碼子的事,真材實料,非常用心,而且包得好扎實,餃子入口有彈勁,皮肉亦無分離,滿分之作。💯-上湯松茸時蔬($32)翠綠嘅菜心浸泡於松茸上湯裡面,甜度更顯突出,好味就好味,不過可能我大食,所以覺得佢份量可以多啲😂。-龍鳳松茸雙灼餃(8只-$86)龍鳳係指黑松露同白松露,本來就已經好美味嘅嫩滑豬肉餃喺黑白松露嘅點綴底下,顯得更為矜貴及有特色,再加上一碗考功夫、考心機,用多種材料煲制而成嘅狀元九鼎湯,整體無聊配搭還是味道都非常有驚喜。-四川涼麵($30)爽彈冰涼嘅麵條,入口帶少少蛋味,加埋香濃嘅麻醬同埋辣油,仲有大量花生碎🥜同香蔥粒,食落香口之餘,亦透心舒暢,夏天食
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (銅鑼灣)
🔍銅鑼灣景隆街19號地舖
-----

四川涼麵($30)爽彈冰涼嘅麵條,入口帶少少蛋味,加埋香濃嘅麻醬同埋辣油,仲有大量花生碎🥜同香蔥粒,食落香口之餘,亦透心舒暢,夏天食一流

👶🏻B仔整體評價:8.4/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻