以前係呢度附近做嘢都會經過見到 每次都會話要黎試下🧐今日咁啱同男朋友再次經過呢度決定黎試吓🥘炎熱天氣食打邊爐又有另一種風味 🫣🌟1️⃣ 鮑魚魚翅花膠冬瓜荷葉鵝掌八寶鍋 💰$298 一上枱已經覺得好精緻 🤣 望👀落仲要材料好足好有份量 裡面有大半個瓜仲釀左d翅 鴨掌 鮑魚 花膠等食 材係裡面 👏🏻冬瓜亦好有精妙之處😳事先準備已經刨好絲 成件事融合變咗好滋補養顏 🫰🏻 湯底都好濃郁 帶有雞精華😍好鮮甜 🌟2️⃣ 手切頂級安格斯肥牛 💰$298 主打必點菜式 🤩🤩 二個人叫既份量要細size既都夠飽 牛味香濃 🥹 油脂分佈平均 師傅切片切得厚薄分明 🔪 索埋雞湯既精華 🤩 牛肉味昇華左 口感食落又唔靭 💯👍🏻🌟3️⃣ 日式和風蕃茄 💰$58 前菜開胃涼伴 蕃茄食落唔會覺得係酸仲緊加打開左食慾 🤣 同埋師傅砌得有心機 好靚 🫣🌟4️⃣ 醉胡爐五寶丸 💰$128 一共有五款唔同既丸 分別有 黑松露墨魚丸 🦑 、蟹籽蝦丸、梅菜豬肉丸等等 覺得黑松露墨魚丸好特別有驚喜🤩 💖最推介梅菜豬肉丸 🍡都無係其他地方食過 夠創新 🥹 同埋全部口感都好彈牙爽口 粒粒都起膠 😌 值得再叫🌟5️⃣ 醉胡爐五寶餃 💰$128
以前係呢度附近做嘢都會經過見到

蕃茄食落唔會覺得係酸仲緊加打開左食慾 🤣
同埋師傅砌得有心機 好靚 🫣

🌟4️⃣ 醉胡爐五寶丸 💰$128
一共有五款唔同既丸 分別有
黑松露墨魚丸 🦑 、蟹籽蝦丸、梅菜豬肉丸等等
覺得黑松露墨魚丸好特別有驚喜🤩
💖最推介梅菜豬肉丸 🍡都無係其他地方食過 夠創新 🥹
同埋全部口感都好彈牙爽口
粒粒都起膠 😌 值得再叫

🌟5️⃣ 醉胡爐五寶餃 💰$128
都一樣有五款不同種類既餃
手工雲吞、黑松露蟹肉餃、韮菜餃、香茜豚肉
餃、鮑魚蝦餃王
全部都係佢地自家制的 好有心思😌👏🏻
最推介黑松露蟹肉餃 鮮味配搭十足😳👍🏻

🌟6️⃣ 蔬菜拼盤 💰$63
另外叫左份份細既疏菜盤
上到枱望落份量都唔少 🥹
夠二至三人食🤣
同埋疏菜都好新鮮、食落好鮮甜 😍

啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒

醉胡爐 (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖
☎️ 電話: 26062106