2022-05-25 16 views
📍「La Casa Burger & Pasta」- 上環今次食食食之旅黎到上環😌開開心心放半日假暢遊下中上環,經過呢間burger & pasta 店覺得好正咁,就決定試試佢😋📷餐廳裝修係歐美風,好chill 好適合飲啤酒吹水😆座位唔算多,而且多數係二人枱,不過坐得都算闊落😇所有野都係即叫即整,新鮮熱辣😋我哋都升級咗做Combo,有齊主食、小食同飲品,夠哂豐富😌🍴西冷黑松露水牛芝士漢堡💰HKD89✨推薦指數:7/10個🍔好巨型呀‼️Burger 入面夾住好多塊薄切牛、水牛芝士、蘑菇、青瓜、生菜、洋蔥同黑松露醬,餡料豐富🤤第一次食burger 係用一片片嘅牛而唔係一大塊牛扒,幾特別🤣感覺好似肥牛burger 咁😆😆😆薄切嘅西冷牛肉都幾香,唔會太肥太韌,連埋芝士食好夾,而且芝士仲要有勁多,岩哂👧🏻呢啲芝士控🤤不過唔知係咪冷氣太勁嘅關係,個burger 好快就凍咗,芝士口感冇咁好🥹Burger 夾咗生菜同青瓜,令到口感更加豐富,亦都中和咗芝士同牛嘅油膩感🤗黑松露味唔算出,反而突出返牛肉同芝士嘅味道🥰不過👧🏻中意黑松露重啲嘅,多返少少🤏🏻就好🤣包身比較乾身,不會太油,亦都唔會太濕🤩👧🏻最驚個包
📍「La Casa Burger & Pasta」- 上環

今次食食食之旅黎到上環😌

🍴西冷黑松露水牛芝士漢堡
💰HKD89
✨推薦指數:7/10
個🍔好巨型呀‼️
包身比較乾身,不會太油,亦都唔會太濕🤩👧🏻最驚個包淋哂,好彩呢間冇,加分‼️🤩

🍴神級龍蝦汁大蝦意粉
💰HKD89
✨推薦指數:8/10
講到明神級,當然要試吓啦😍
一嚟就聞到好香嘅龍蝦汁味,好吸引🤩Pasta 份量都幾多,大蝦有4️⃣件,食落幾彈牙,調味料份量落得岩岩好,胡椒味幾出😋
食落龍蝦汁味反而唔係特別濃,但唔會太咸🤗
Pasta煮得岩岩好,軟硬度適中,食落彈牙,而且好掛汁,幾有驚喜‼️

🍴薯條+汽水
💰+HKD$18
✨推薦指數:7.5/10
薯條好大份,而且係👦🏻中意嘅幼薯😍
炸得岩岩好,食落好脆,而且鹽味都夠,唔需要點茄汁食都得,可惜店舖冷氣太強勁,薯條凍得比較快🤣

🍴雞翼+伯爵茶
💰+HKD$18
✨推薦指數:7/10
雞翼有2️⃣隻,比較細隻🥹
食落外皮幾脆,而且醃得幾入味,整體比較乾身,炸得岩岩好😇炸雞翼係有少少辣,幾惹味😋
$110 (Lunch)
  • 薯條
  • 西冷黑松露水牛芝士漢堡