2011-02-23
牛魔皇生日, 早一天訂枱, 致電銅鑼灣Stonegrill, 接電話的服務員: 你好! 尖沙咀Stonegrill~以為聽錯, 問佢: 唔係銅鑼灣咩? 對方回應, 銅鑼灣店租約期滿, 搬咗去尖沙咀啦~ 地址係赫德道4號!環境跟銅鑼灣店差不多, 有個露台!老公點咗10oz tenderloin, 本來都想食牛柳, 因為比較淋, 但老公點咗, 咁就試ribeye, 點知最後老公果件上錯咗, 到咗件sirloin!凱撒沙律 - 味道比以前淡咗,啲醬汁無乜味!龍蝦湯 - 仍然保持水準, 味道香濃, 好多龍蝦肉, 好味!ribeye - 牛味無以前咁重, 雖然menu寫 prime, 但口感唔似, 好一般! 上次去吉之島買件澳洲肉眼仲正啲!sirloin - 牛魔皇話好"un", 有兩舊根要吐番出來, 評價都係一般, 無之前喺銅鑼灣店及以前尖沙咀店咁好!香蕉朱古力tiramisu - 可能我喜歡酒味較重的一種, 呢個比較淡, 唔係好甜! 下次可以唔駛再試!總括而言, 水準差咗啲啲! 但服務員還是很週到細心! 牛魔皇還是鍾情加拿大店的牛牛!
以為聽錯, 問佢: 唔係銅鑼灣咩?
環境跟銅鑼灣店差不多, 有個露台!
凱撒沙律 - 味道比以前淡咗,啲醬汁無乜味!
總括而言, 水準差咗啲啲! 但服務員還是很週到細心!
牛魔皇還是鍾情加拿大店的牛牛!