2021-09-16
同事住跑馬地推介我試呢間係油站附近既麵包店每朝八點新鮮出爐今朝早左起身就行左去跑馬地買早餐再返公司一齊食去到跑馬地成和道要再行上斜路就搵到呢間麵包店一入到去聞到好香麵包味好多款包新鮮出爐款款都好吸引唔知揀邊款好最後就揀左五款同同事share食Mushroom Onion Croissant $36睇食評見人推介呢款我就揀左呢個試下酥皮好脆配埋炒過既蘑菇同洋蔥好好食忍唔住食左半個Black Sesame Coconut Bostock $30店員推介呢款話好多人買用左croissant toast做base上面有芝麻醬同椰絲topping有少少似食緊芝麻雞尾包 (牛角包version)咁加左椰絲相對黎講比較甜但係都好好食Cinnamon Roll $28Proof 既cinnamon roll 暫時係我食過最好食既cinnamon roll唔會太甜包體好軟熟Plain Croissant $30Proof既酥皮類做得好出色原味牛角包好香牛油味即日食都好脆Ham and Cheese Croissant $37呢款相對較為遜色切開入面火腿份量唔算好多都係Bakehouse既Ham and
同事住跑馬地推介我試呢間係油站附近既麵包店
即日食都好脆
Ham and Cheese Croissant $37
呢款相對較為遜色
切開入面火腿份量唔算好多
都係Bakehouse既Ham and Cheese Croissant好食D
Iced Latte $40
天氣咁熱點少得一杯冰凍既咖啡呢